Tablete

ASUS a organizat un cochet eveniment de presă în Bucureşti. Acolo am intrat în contact cu cele mai noi produse ale lor cu Windows 8. VivoTab RT a ajuns şi la review, aşa că se anunţă un weekend aglomerat.

Să vedem care sunt specificaţiile tehnice de la care se porneşte:

– display Super IPS+ de 10.1 inch cu rezoluţie 1366×768 pixeli protejat cu Corning Fit Glass;;
– procesor Tegra 3 quad-core, 2 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare;
– Windows RT şi Office Home & Student 2013 RT preview;;
– 3G sau 4G în funcţie de versiune, Wi-Fi în standardele b, g şi n, bluetooth 4.0, microHDMI, microSD, jack de 3.5 mm;
– cameră principală de 8 Megapixeli cu bliţ LED şi secundară de 2 Megapixeli, filmează la 1080p;
– baterie de 25Wh ce oferă autonomie de 9h şi cu tastatura dock se adaugă 22Wh ce urcă autonomia până la 16h, 525 gr. şi 8.3 mm.

Preţurile din România:
a. ASUS VivoTab RT – TF600T de 64 Gb fără tastatura de tip dock – aprox. 2899 lei;
b. ASUS VivoTab RT – TF600TG de 64 GB fără tastatura de tip dock + 3G – 3349 lei.

Tableta arată bine. ASUS a prins experienţă de la generaţiile Transformer, soluţia cu tastatura auxiliară a fost rafinată în timp. Au reuşit să păstreze materiale şi finisare de calitate şi greutatea pentru un tablet de 10.1 inch se ridică la doar 525 gr. cu o grosime de 8.3 mm.

Se manevrează uşor, Windows RT place la prima vedere. Ştiţi că Microsoft a subliniat de fiecare dată că acest sistem de operare a fost optimizat pentru touch. Plus că la ASUS VivoTab RT cu tastatura auxiliară transformi device-ul într-un notebook şi-l foloseşti ca atare, plus de autonomie remarcabil.

Vă las cu o mică galerie foto. Voi reveni cu review-ul în acest weekend, între timp îmi voi forma o impresie testând device-ul ca atare. Place viteza de operare, IE10 se mişcă foarte bine. Mai sunt multe alte elemente de luat în seamă.

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.