Notebook

A avut loc astăzi de la ora 10.00, la Intercontinental. Bineînțeles că s-a vorbit mult despre conceptul de ultrabook pe care Intel mizează foarte mult. Speranțele lor sunt ca în 2013 să ajungă ca ultrabook-urile să fie 40% din piața de portabile. Este într-un fel răspunsul lor la atacul tabletelor și poate mai mult de atât.

Partea de PR mai jos. Revin cu impresii și fotografii ale lui ASUS Zenbook UX21 și UX31, în articole dedicate.

Ultrabook-ul ASUS ZENBOOK™ a fost prezentat public în cadrul evenimentului organizat vineri, 11 noiembrie, la Hotel Intercontinental. ASUS împreună cu Intel au dezvăluit cele două modele ZENBOOK™ UX21 și UX31, echipate cu procesoare Intel® Core™ i5 și i7, din cea de-a doua generație. Cu o grosime de la 3 la 9 mm, acestea sunt cele mai subțiri portabile de pe piață și au exteriorul acoperit integral cu aluminiu.Mix de eleganță și putere de calcul, noul laptop inaugurează ERA ULTRA, ZENBOOK™ fiind echilibrul perfect al eleganței și puterii într-un Ultrabook. La evenimentul de lansare au participat alături de jurnaliști și primii utilizatori de ZENBOOK™ UX21/UX31 din România, reprezentând grupuri de potențiali utilizatori: Andi Moisescu – realizator TV, Ana Wagner – artist plastic, Florin Ştiolică – avocat și Ruxandra Boga – studentă.                        
                                                                                                       
Design Pur
Arta se îmbină perfect cu tehnologia în cazul ASUS ZENBOOK™. Panourile argintii exterioare afișează un design cu cercuri concentrice care reflectă razele de lumină, încântând simțurile. Cu o grosime de doar 3mm în partea din față și 9mm în partea din spate, liniile exterioare ale ZENBOOK™ sunt netede, făcându-l cel mai subțire ultrabook de pe piață și o alegere perfectă pentru utilizatorii aflați în mișcare sau într-o sală de clasă.“Prin ZENBOOK, ASUS oferă cel mai elegant și puternic Ultrabook de pe piață. Se adresează persoanelor dinamice care vor autonomie energetică și un răspuns rapid. Atunci când vor redeschide ecranul într-un interval de 2 săptămâni, ZENBOOK reia programele din standby în doar 2 secunde. În plus, este ultra-ușor, ultra-subțire și ultra-puternic”, a declarat Ciprian Donciu, Business Development Manager ASUS România.                                                                                                                                                                       
Performanță de neegalat
ZENBOOK™ dispune de funcția instant-on care pornește sistemul aflat în așteptare în numai 2 secunde* și oferă un timp incredibil de standby de până la 2 săptămâni, ceea ce înseamnă de patru ori mai mult comparativ cu standardul industriei. Deși este svelt și elegant, ZENBOOK™ înglobează o listă intransigentă și impresionantă de cuceriri tehnologice. Acesta utilizează cel mai recent procesor Intel® Core™ din a doua generație (optimizat pentru laptop-uri), SATA Revision 3.0, stocare SSD, Bluetooth™ V4.0 și USB 3.0. ASUS a adăugat, de asemenea, tehnologia USB Charger+ care folosește puterea portului USB 3.0 pentru reîncărcarea dispozitivelor portabile într-o fracțiune de timp din perioada necesară în mod normal.Pentru a adapta toate aceste tehnologii, inginerii ASUS au conceput un sistem de răcire personalizat utilizând canale în formă de V, cu o arhitectură unică cu lamele de cupru, pentru a îmbunătăți fluxul de aer și răcirea. Când autonomia bateriei scade sub 5 procente, ZENBOOK™ va salva în mod automat fișierele în lucru pentru a preveni pierderea de date.                                                                                                                                                                                                                                                             
Incredibil de prietenos cu mediul înconjurător
ZENBOOK™ conferă utilizatorilor o liniște sufletească, folosind mai puțină energie electrică. Acesta utilizează tehnologia patentată ASUS Super Hybrid Engine II care conservă în mod inteligent energia și îi permite lui ZENBOOK™ să ofere o autonomie cu 25% mai ridicată* comparativ cu alte ultrabook-uri.                                                                                                                                                                                               
Transcenderea Audio
Recunoscând că un ultrabook nu este doar un instrument de lucru, ci și un dispozitiv pentru divertisment, fiecare ZENBOOK™ este echipat cu tehnologia ASUS SonicMaster, o fuziune optimizată de hardware și software, dezvoltată de echipa ASUS Golden Ear și Bang & Olufsen ICEpower®. SonicMaster oferă un spectru audio larg care poate umple o cameră cu muzică jazz sau cu sunetul unui torent montan.                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Parteneriat cu Intel pentru a oferi cea mai bună tehnologie
“Ultrabook-ul inaugurează o transformare fundamentală a calculatorului personal”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România. “La scurt timp după ce Intel a stabilit această nouă categorie de dispozitive mobile pe piață, ASUS oferă consumatorilor români un concept uimitor de ușor, cu performanța vizibil inteligentă a celei de a doua generații de procesoare Intel® Core™ i5 și i7. Acesta dispune de securitate, capacitate de reacţie rapidă şi alte caracteristici unice, pentru a oferi cea mai completă și satisfăcătoare experiență.”Întreaga serie ASUS ZENBOOK™ va fi disponibilă utilizatorilor din România începând de săptămâna următoare.
Prețurile pornesc de la 4300 lei (TVA inclus) – modelul UX21E.                                                                                                                              

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.