Android

Noua inovație a celor de la Apple este Siri, care impresionează prin modul în care funcționează și cât de bine. Cei care au Android nu au nimic asemănător și la fel de bun, dar există multe alternative. Am selectat 3 dintre ele care mi s-au părut mai bune și mai complexe.

1. Vlingo Virtual Assistant

Vlingo a făcut și asistentul de pe Galaxy S2. Funcționează pe fraze pe un anumit tipar. Adică pentru a trimite un mesaj trebuie să respectați următorul tipar:

  • Text <nume-contact> Message <mesaj>
  • Call <nume-contact>

2. Jeannie

Această aplicație cred că e singura care se poate compara cu Siri. De exemplu dacă îi spuneți “Wake me up tomorrow at 7 o’clock”, el va seta o alarmă pentru următoarea zi la ora 7. Știe o mulțime de comenzi. Știe să vă dea răspunsuri la întrebările pe care i le puneți, știe să efectueze apeluri, știe să scrie mesaje și chiar să deschidă aplicații.
Există și o variantă pro care costă 9 lei.
3. iRis (alpha)

iRis e o aplicație care a apărut la puțin timp după ce s-a anunțat Siri. Puteți observa că iRis vine de la Siri. Are probleme mari în recunoașterea vocală, dar fiind în stadiul alpha, nu avem ce comenta.

Concluzie
Jeannie și iRis sunt singurele care recunosc fraze complexe, dar iRis mai are mult de lucrat la recunoașterea vocii. Jeannie e pe de parte cel mai complex asisstant de pe Android și-l recomand cu încredere.

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.