Smartphone

ASUS nu a fost niciodată un jucător important în lumea telefoanelor inteligente, însă a încercat să conteze cât de cât într-un segment destul de slab acoperit de producătorii din lumea Android, cel al device-urilor puternice şi compacte.

Din păcate vânzările seriei Zenfone au lăsat de dorit în ultimii ani, iar conform celor mai noi surse din presa taiwaneză, compania a decis să renunţe la această serie. Se pare că proaspăt lansatul ASUS Zenfone 10 va fi ultimul smartphone comercializat sub această denumire.

Angajaţii care au lucrat la acest proiect vor fi fie disponibilizaţi, fie mutaţi în cadrul echipei ROG Phone. Acest brand de smartphone-uri de gaming pare a funcţiona destul de bine, volumele fiind oarecum în aşteptările companiei.

Din păcate această decizie vine în contextul în care întreg grupul ASUS va trece printr-o reorganizare complexă, rezultatele financiare din ultimele trimestre fiind foarte modeste. Divizia de PC-uri ASUS urmează a cunoaşte o reducere importantă de costuri, asta însemnând inclusiv concedierea unui număr important de angajaţi.

Update: ASUS a dat un comunicat oficial în care infirmă zvonul. Detalii descoperiți aici

„ Am vrea să răspundem zvonului cum că ASUS Zenfone 10 va fi ultima generație din serie și că gama ASUS Zenfone va fi închisă. NU ESTE ADEVĂRAT. Vom continua să dezvoltăm cele două serii principale de produse, ROG Phone și Zenfone. ASUS are un angajament puternic către clienții diviziei de smartphone-uri. Vă rugăm să urmăriți rezultatele din Q2 pentru mai multe informații. Stația aproape pentru linia de produse pregătită pentru 2024.

Via: gsmarena.com