Smartphone

În iunie 2016 a fost lansat smartphone-ul Lenovo PHAB2 PRO, primul telefon din lume cu tehnologia Google Tango pentru realitate augmentată. Aceasta oferă experienţe de realitate augmentată prin cele 3 tehnologii de bază: detectarea mișcării, percepția adâncimii și cunoașterea zonei.

Prin detectarea mișcării, „ochiul” telefonului PHAB2 PRO vede locul în care se află în spațiu 3D. Capabilitatea de cunoaștere a zonei îi spune smartphone-ului care este locul său. Percepția adâncimii îi permite să analizeze forma mediului din jur detectând suprafețe și obstacole. Astfel că acum, pentru prima dată, smartphone-ul poate vizualiza și înțelege obiectele și mediul din jur cu ajutorul senzorilor care captează peste 250.000 de măsurători pe secundă.

Conform unor informaţii apărute din “greşeală” pe blogul Qualcomm, în data de 4 ianuarie va fi lansat cel de-al doilea device parte a proiectului Google Tango: ASUS Zenfone AR. Terminalul va utiliza procesorul Qualcomm Snapdragon 821 şi va fi compatibil cu platforma DayDream VR.

Mâine în cadrul CES 2017 vom afla mai multe detalii despre ASUS Zenfone AR.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: asus

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.