Retelistica

Symantec este o companie cunoscută în mod deosebit pentru faptul că se află în spatele antivirusului Norton. La CES 2017 au arătat că se pregătesc să intre și în domeniul hardware prin Norton Core. 

În esență este un router ce oferă securitate sporită pentru toate dispozitivele din casă ce au nevoie de conexiune la internet. Avem din ce în ce mai multe gadgets, iar software-ul de pe PC nu le poate apăra de atacurile malware. Aici intervine Norton Core ce promite encriptare a datelor, update de securitate făcut în mod automat, capabil să ia măsuri proactive în cazul în care un dispozitiv ajunge a fi infectat.

Router-ul Norton Core este controlat dintr-o aplicație dedicată de smartphone. Aici primești notificări, informații legate de dispozitivele conectate la internet, poți seta ca internetul să fie oprit într-o anumită perioadă de timp, control parental.

Alte detalii legate de Norton Core: dual-band pe 2.4 și 5 GHz, viteze de până la 2.5 Gbps, procesor dual-core la 1.7 GHz. În SUA este disponibil la 200 dolari în procesul de precomandă. Am uitat să evidențiez designul ales – dom geodezic în miniatură.

Router-ul îl consider interesant, dar din păcate de-a lungul timpului nu pot să spun că mi-am informat o impresie prea bună legată de Norton ca și antivirus. Ajunsesem la un moment dat ca atunci când îl vedeam pe un PC să-l dezinstalez imediat. Să sperăm că au evoluat în timp, iar Norton Core își face treaba pentru care a fost gândit.

Galerie de imagini cu Norton Core;

Sursa: Engadget.com

Categorii: retelistica

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.