Smartphone

Se repetă povestea de la HTC One S. Nu știu dacă vă aduceți aminte, dar HTC a lansat One S cu un CPU dual-core Snapdragon S4 la 1.5 GHz. Stocul insuficient de procesoare oferit de Qualcomm la momentul respectiv a forțat HTC să lanseze o variantă de HTC One cu Snapdragon S3 la 1.7 GHz.

Samsung face ceva similar cu Samsung Galaxy S4. Vor fi două variante și diferența va fi făcută de către procesor + accelerator grafic.

1. Samsung Galaxy S4 / non-LTE cu Exynos 5 Octa + PowerVR SGX543MP3 GPU – cu celebrul CPU de tip 2 x quad-core tactat la frecvențe diferite.

2. Samsung Galaxy S4 / LTE cu Qualcomm Snapdragon 600 + Adreno 320 GPU – hardware regăsit și pe HTC One, spre exemplu.

A și fost făcută o listă cu disponibilitatea lui SGS 4 în diferite variante.

Canada + SUA – SGS 4 în versiunea LTE;

Marea Britanie, România, Italia, Franța, Germania – ambele variante de SGS 4. 

Alegeți în cunoștință de cauză și dacă vă pregătiți să dați o precomandă în viitorul apropiat ar trebui să întrebați direct ce varianta de SGS 4 doriți. Ambele au hardware puternic și nu pot să emit o judecată de valoare că una ar fi mai bună și alta mai proastă. Mi se pare ciudat că Samsung a ales o astfel de soluție, deși se cunosc ambițiile lor de a fi no. 1 mondial în toate și mai ales că-și fac singuri componentele. Nu sunt capabili a produce un CPU pe arhitectura SoC.

Mi-aș dori să am ocazia a testa ambele variante. Sunt curios ce va alege fiecare operator în parte. Va miza pe Exynos 5 Octa și fără LTE sau merg pe mâna lui S4 cu LTE.

Update: La sursă s-a făcut o mică modificare și pentru România se specifică că va sosi doar varianta cu Qualcomm Snapdragon 600 + Adreno 320 GPU + LTE. 

Samsung Galaxy S4 cu LTE va fi tactat la 1.9 GHz, HTC One are același procesor și GPU, dar la 1.7 GHz. 

Sursa: Sammobile.com