Smartphone

Nu am putut ajunge dis-de-dimineață la evenimentul de lansare al lui LG Optimus G. L-am văzut pentru câteva minute la MWC, dar nu mi-am format o opinie pertinentă. Cel pe negru mi s-a părut destul de ciudățel ca și design, nu ieșea cu nimic în evidență. Trag concluziile după ce-l testez pe îndelete.

Orange l-a anunțat în portofoliul lor de ceva timp și cred că de pe acum a intrat în stocurile magazinelor. Prin oferta shop-urilor online era de ceva vreme.

Ce include LG Optimus G la nivel de specificații hardware?

Smartphone
Date tehnice
LG Optimus G
Ecran True HD-IPS+ LCD de 4.7 inch cu rezoluție 1280×768 pixeli
Procesor Qualcomm Snpadragon S4 Pro quad-core la 1.5 GHz Krait
Memorie 2 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD
GPU Adreno 320
Sistem de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich și update la Android 4.1.1 Jelly Bean
Conectivitate 4G / LTE, 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 13 Megapixeli
Baterie 2100 mAh
Greutate 145 gr

Nu este un smartphone în genul lui Samsung Galaxy S4 sau HTC One. Cu acestea se va lupta LG Optimus G Pro. LG Optimus G pare a fi gândit ca un smartphone concurent al lui Sony Xperia Z (același hardware, display diferit) sau al lui SGS III, LG Nexus 4.

Punctele sale forte ar fi: display-ul True HD-IPS+ care deși nu-i FHD va puncta serios prin luminozitate, identic cu cel de pe LG Nexus 4. S-ar adăuga un hardware destul de puternic + software LG ceva mai bine pus la punct (QSlide, QuickMemo, Dual Screen Dual Play, Live Zooming), 4G / LTE, baterie de 2100 mAh cu 30% mai densă decât bateriile concurente. Asta ar aduce un plus de autonomie și LG spune că rezistă și la mai multe cicluri de reîncărcare (800 față de 500 în medie la concurență).

Declarație oficială:

Suntem bucuroși să oferim consumatorilor din România noul model îmbunătățit Optimus G, cel mai puternic smartphone al nostru cu procesor Quad-Core Snapdragon S4 Pro, care va oferi peformanță și o experiență unică în utilizare. Acest nou model va evidenția încă o dată expertiza solidă a companiei noastre pe segmentul de smartphone,” a afirmat Bumseop Lee, președinte al LG Electronics România.