Software

Săptămâna aceasta am primit două mesaje de la numere din România de genul “Pachetul dvs. este pe drum, urmati-l aici: [link]”. Nici nu a trebuit să caut prea multe informaţii despre acestea că am şi primit un SMS de la Orange legat de acest malware denumit FluBot.

Se pare că este un pericol global pentru device-urile cu Android. În unele cazuri se folosesc şi indentităţi ale unor cunoscute companii de curierat, astfel că oamenii sunt tentaţi să intre pe link-ul primit prin SMS.

Cei ce intră pe respectivul link sunt invitaţi să instaleze o aplicaţie ce “îi va ajuta” să urmărească mai uşor procesul de livrare. Este foarte important să NU faceţi acest lucru deoarece veţi instala un malware tip troian ce vă va fura mai multe date importante existente pe device, inclusiv parolele şi datele cardurilor bancare.

Recomandarea noastră este să aveţi setarea “Permitere instalare aplicatii din surse necunoscute” debifată astfel încât sistemul să nu vă permită instalarea acestei aplicaţii periculoase.

Categorii: androidsoftware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.