Frauda in numele DIGI Romania Diverse

De obicei nu mă activez prea tare în cazul multiplelor tentative de fraudă, de înșelăciune care tot circulă pe internet, mai ales pe e-mail în cazul meu, dar de această dată mi se pare una dintre cele mai reușite astfel de încercări.

De ce să spun asta? Fiindcă nu am fost dus deloc în eroare atunci când am primit mesaje de la ceea ce se voia a fi DPD sau FedEx ori fel de alt fel de astfel de mail-uri care mă îndrumau să recuperez pachete ori anumite sume de bani și altele de gen… Doar că acum, mai ales după ce abia achitasem online factura Digi, am primit în spam un mail care arăta așa:

Frauda in numele DIGI Romania 2

OK, era pus de Gmail în Spam, dar nu este ca și cum filtrele gigantului software ar funcționa de minune mereu. Mi se tot întâmplă ca notificările de răspuns de la Disqus, de exemplu, să ajungă tot la Spam și astfel să ratez conversații interesante aici pe site, deci nu era prima dată când Gmail dădea greș cu filtrarea Spam.

Numai că acum mai toate detaliile sunt prea bine puse la punct. Expeditorul este „info@digi-ro.com”, nu există greșeli gramaticale, mai toate imaginile sunt cele pe care te aștepți să le primești de la Digi, formatul mail-ului este foarte corect și îl copiază bine pe cel original… Ba chiar avem la sfârșit link-uri spre magazinele de aplicații mobile de unde poți instala aplicația Digi și mai jos de atât alte link-uri perfect valide către site-ul oficial Digi România.

Singurul, dar singurul link care este problematic este cel integrat în butonul „Rambursează-mi plata”, deci dacă ai dat click pe celelalte înainte ai toate motivele să nu fii suspicios pe acel buton.

Doar că fix acolo este problema și astfel sper să fi făcut un gest normal de atenționare către cititorii acestui site. Sunt sigur că cei mai mulți dintre voi știți oricum modul în care trebuie tratate astfel de mail-uri și mesaje, dar mai bine să prevenim și să informăm decât să ne pară rău apoi.

Nu dați click pe niciun link dintr-un astfel de mail sau mesaj. Dacă totuși ați făcut-o, nu mergeți mai departe prin a completa sau a oferi fel de fel de alte date și niciodată nu completați datele cardului bancar dacă ați accesat un link suspicios sau dintr-o sursă de neîncredere!

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.