Retelistica

Sunt abonat Digi Mobil din noiembrie 2014, adică pot spune că am suficientă experienţă cu această reţea astfel încât să îmi dau seama când ceva se schimbă, mai ales în rău. Dacă în toamna anului trecut eram foarte mulţumit, de câteva luni parcă internetul pe mobil 3G / 4G merge din ce în ce mai greu, timpul de încărcare al paginilor fiind mult mai lent.

Pentru a mă convinge că nu este doar o impresie, am căutat în arhiva personală ce rezultate obţineam în SpeedTest în toamna anului trecut şi le-am comparat cu ce am obţinut acum. Diferenţele sunt uriaşe, chiar dacă testele le-am făcut în acelaşi loc:

  • în toamna lui 2017 obţineam 57.25 Mbps în download şi 17.88 Mbps în upload;
  • în primăvara lui 2018 am obţinut 22.2 Mbps în download şi 4.38 Mbps în upload.

E clar, reţeaua Digi Mobil se descurcă din ce în ce mai prost, cel puţin în zona mea.

Chiar dacă au în continuare avantajul preţului, această “îmbunătăţire” a calităţii serviciilor oferite începe să anuleze acest avantaj major. În loc să cheltuiască bani pe ceva pentru care nu sunt încă pregătiţi (tehnologie 5G), mai bine şi-ar consuma resursele pentru o acoperire 4G mai mare şi pentru un semnal mai stabil / puternic.

La final rămâne întrebarea: În zona voastră aţi observat o scădere a semnalului 3G / 4G în ultimele luni în reţeaua Digi Mobil ?

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.