Informația a apărut în social media (twitter și forumurile de specialitate), iar de acolo a fost preluată de către Sammobile. De aici s-a rostogolit precum bulgărele de zăpadă pe blogurile și site-urile de specialitate. 

Care ar fi problema?

După ultimul update software ce aduce patch-ul de securitate Android la nivelul lui octombrie 2017 nu ar mai funcționa încărcare rapidă (în ambele situații: fir și wireless, indiferent dacă telefonul ar fi setat pe încărcare rapidă în software).

Problema pare a fi din software, de aici și probabilitatea să fie rezolvată rapidă printr-un firmware nou.

Cum este situația voastră?

Samsung GALAXY S8 și S8 Plus sunt printre telefoanele mobile de pe care Gadget.ro este cel mai des accesat și aș spune că avem o întreagă comunitate de utilizatori pe aici.

Folosesc un GALAXY S8 Plus și nu am realizat schimbări în ce privește timpul său de încărcare. În urmă cu câteva momente l-am pus la încărcat și a evoluat după cum urmează:

9.12 – 21%;

9.27 – 40%;

9.34 – 50%;

9.36 – 53%;

În 24 de minute au fost încărcate 32 de procente din acumulatorul de 3500 mAh. Concluzia: încărcarea rapidă funcționează în continuare. Nu durează 6 ore cum am văzut într-o postare de twitter.

Trebuie să specific că rulez Android 7.0 Nougat cu Samsung Experience 8.1 și firmware-ul G955FXXU1AQJ1 / G955FOXM1AQJ1 / G955FXXU1AQJ1. Patch de securitate la nivelul lui 1 octombrie 2017.

Pentru cei ce au probleme, ar trebui ca firmware-ul cu patch pe noiembrie să rezolve situația. Personal, înclin să cred că nu este o situație generalizată. S-ar putea ca acolo unde un operator de telecomunicații își bagă coadă în optimizarea software să fi scăpat ceva din vedere și de aici această furtună într-un pahar cu apă.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.