Audi R8 Coupe gAuto

Se pare că Audi îşi doreşte să treacă foarte repede în era maşinilor electrice, şeful companiei, Markus Duesmann, anunţându-şi angajaţii că producătorul auto va lansa ultimul motor cu combustie, unul pe benzină, în 2026.

Acest motor va fi utilizat de companie pe o perioadă de câţiva ani, urmând ca cel târziu în 2032 Audi să treacă exclusiv pe motoare electrice.

Prin acest anunţ, Markus Duesmann ne confirmă că Audi a modificat planul iniţial, cel în care se dorea ca maşinile termice să fie produse până în 2035 inclusiv.

Calculele teoretice privind modelele care ar putea să renunțe primele la motorizările cu benzină sau diesel arată că Audi A3, care a fost lansat în 2020, nu va mai avea o nouă generație cu motoare cu combustie, în timp ce A4 se înnoiește în 2024, astfel că ar putea fi ultimul model cu motor pe benzină de la Audi. Și Audi A6, care și-a lansat noua generație în 2018 va fi reîmprospătat în 2025.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.