gAuto

Auto Italia Impex SRL, importatorul oficial în România pentru Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Maserati şi Fiat Professional, este investigată de Consiliul Concurenţei pentru un posibil abuz de poziţie dominantă în ceea ce priveşte furnizarea pieselor de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au ridicat documente de la sediul Auto Italia Impex SRL, acestea urmând a fi analizate pentru a clarifica dacă compania a practicat aşa numitele practici anticoncurenţiale.

 „Autoritatea de concurență are indicii că Auto Italia ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei atât prin aplicarea de condiții inegale pentru aceleași servicii oferite partenerilor comerciali, cât și prin ruperea relațiilor contractuale pe motiv că partenerul refuză să se supună unor condiții comerciale nejustificate. Aceste practici pot crea dezavantaje concurențiale unor parteneri ai Auto Italia, afectând, astfel, concurența pe piața serviciilor de reparație și întreținere a autovehiculelor din România.”, se arată în comunicatul oficial emis de Consiliul Concurenţei.

Foarte important de menţionat este că efectuarea acestor investigaţii nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiei.

Sursa: hotnews.ro