Software

După cum am mai scris și într-un alt articol, după achiziția de către Microsoft, Nokia a păstrat alte câteva divizii. Una dintre ele este Here, care se ocupă de hărți și navigare.

Here Auto dorește să devină soluția aleasă de cât mai mulți producători de mașini pentru softul navigației din sistemul integrat al vehiculului. La Salonul Auto de la Paris (Mondial de l’Automobile) au fost prezentate ultimele noutăți propuse de Here.

Cum, în ultimul timp vehiculele dispun de tot mai multe display-uri, aranjate prin diverse locuri ale mașinii, software-ul propune afișarea informațiilor în mod distinct, pe fiecare dintre ele. Adică, pe display-ul unității multimedia să fie prezentată ca și până acum, harta cu toate detaliile, iar pe ecranul din tabloul de bord sau chiar pe head-up-display, doar informațiile relevante.

Știu, acest lucru se întâmplă și acum la unele modele premium și nu numai, dar Here Auto merge mai departe și permite pasagerilor să interacționeze cu sistemul, pe propriile device-uri – smartphone sau tabletă. Astfel, prin aplicațiile dedicate din Google Play sau App Store, ceilalți ocupanți din mașină pot vedea pe propriile ecrane mai multe detalii despre ruta aleasă de sistemul de navigație și pot face chiar sugestii. Adică, pot adăuga puncte de interes sau chiar propune rute alternative. Totuși, aceste lucruri nu se pot întâmpla fără știința și acordul șoferului, care poate alege să folosească sugestiile sau să le ignore.

Mai mult, primind informații de la computerul de bord al autovehiculului, Here Auto îți poate arăta benzinăriile din apropiere, atunci când combustibilul din rezervor este pe terminate.

Producătorii au la dispoziție din partea Here Auto un SDK (Software Development Kit) prin care pot modifica interfața, pentru a se potrivi mai bine cu specificul fiecărei mărci. Pot, de asemenea, să lase aplicația așa cum este, dar acest lucru este puțin probabil.

Sursa : Here.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.