Diverse

Prin 2010 un grup de chinezi prezenta publicului larg un concept de autobuz total nonconformist. La 6 ani distanţă această idee nu mai pare deloc nerealizabilă, iar în cadrul International High-Tech Expo a fost prezentată prima machetă funcţională.

Autobozul suspendat pare a fi o soluţie excelentă pentru traficul aglomerat din China, iar autorităţile sunt dispuse să investească în această idee. Autobuzul viitorului ar urma să funcţioneze deasupra a două benzi de circulaţie auto, va putea transporta până la 1200 de pasageri cu o viteză maximă de 65 km / h, iar sursa de energie folosită va fi în totalitate cea electrică.

Ţinând cont că un astfel de autobuz ar putea înlocui până la 40 de autobuze convenţionale, se estimează o reducere anuală a consumului de benzină / motorină de până la 800 de tone şi o reducere anuală a emisiilor de carbon din aer cu până la 2500 tone. Un astfel de autobuz poate fi construit în maxim 1 an, iar partea interesantă este că preţul construirii unei întregi linii este cu 80% mai mic decât cel al unei linii de metrou.

Cum spuneam anterior, autorităţile chineze sunt interesate de acest proiect şi deja au dat undă verde pentru realizarea primelor exerciţii: simulările vor avea loc la sfârşitul acestui an, urmând ca primele teste reale să fie făcute în 2017.

Sursa: citylab.com

Categorii: diverse
Tag-uri: autobuzviitor
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.