Filme

Avatar: Calea apei este filmul care a rupt Box Office-ul global anul trecut, acesta având încasări totale de 2.3 miliarde de dolari. Aceste încasări îl clasează pe locul 3 în istoria cinematografiei, după Avengers: Endgame cu 2.8 miliarde de dolari şi Avatar cu 2.9 miliarde de dolari.

Dacă nu aţi apucat să vedeţi filmul sau vreţi pur şi simplu să îl revedeţi, aflaţi că Avatar: Calea apei va debuta pe 7 iunie pe Disney+ și va include conținut bonus în care telespectatorii pot face cunoștință cu regizorul și producătorii, echipa de distribuție și echipa de filmare.

Nominalizată pentru mai multe premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, pelicula a stabilit un nou standard în ceea ce privește efectele vizuale. Produs de Cameron și de partenerul lui de o viață Jon Landau, filmul de la 20th Century Studios-Lightstorm Entertainment îi are ca protagoniști pe Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis și Kate Winslet. Această distribuție ilustră este completată de tinerii actori talentați Britain Dalton, Jamie Flatters, Trinity Jo-Li Bliss, Bailey Bass și Jack Champion. Scenariul a fost creat de James Cameron, Rick Jaffa și Amanda Silver, pe baza unei narațiuni de James Cameron, Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman și Shane Salerno. David Valdes și Richard Baneham au rolul de producători executivi ai filmului.

Avatar: Calea apei atinge noi culmi și explorează zone nedescoperite din adâncuri, când James Cameron revine în lumea Pandorei în această aventură plină de acțiune și emoție. Acțiunea filmului se petrece la mai mult de zece ani de la evenimentele din primul film, astfel că „Avatar: Calea apei” prezintă povestea familiei lui Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), problemele cu care se confruntă aceștia și până unde trebuie să meargă pentru a fi în siguranță, luptele pe care trebuie să le poarte pentru a rămâne în viață și tragediile pe care trebuie să le îndure. Toate acestea se petrec pe fundalul peisajelor marine uluitoare din Pandora, unde publicul face cunoștință cu o nouă cultură, Na’vi, și tot felul de creaturi acvatice exotice.