Retelistica

În articolul „Ce model de business va avea succes pe termen lung: Digi Mobil vs Orange” colegul meu Emil a evidenţiat la un moment dat că Vodafone se cam încurcă în strategii, compania navigând pe ape cam tulburi în această perioadă.

Se pare că situaţia operatorului telecom nu este problematică doar în România, ci chiar la nivel global. Noul CEO al Vodafone Group, Margherita Della Valle, a anunţat cea mai amplă campanie de restructurare din istoria companiei: 11.000 de angajaţi vor fi concediaţi în următorii trei ani.

Margherita Della Valle a declarat presei că „Priorităţile mele sunt clienţii, simplitatea şi creşterea. Ne vom simplifica organizaţia, eliminând complexitatea pentru a ne recâştiga competitivitatea. Vom realoca resurse pentru a oferi serviciile de calitate pe care clienţii noştri le aşteaptă şi a stimula creşterea bazată pe poziţia unică a businessului nostru”.

Performanţa Vodafone din ultimele trimestre nu a fost cea aşteptată, iar în acest moment operatorul telecom nu mai este la fel de competitiv pe pieţele unde este activ. De exemplu, în Spania, Vodafone intenţionează să îşi vândă operaţiunile, existând deja discuţii avansate în această direcţie.

După publicarea acestui anunţ, acţiunile Vodafone au scăzut cu peste 7%.

Sursa: zf.ro

Categorii: vodafone
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.