Hardware

Dacă periuţele de dinţi tradiţionale sau cele electrice actuale nu vă mai mulţumesc, un start-up din China vine cu un alt concept: Babahu X1.

Această periuţă este diferită de tot ce am văzut până acum, de la formă şi design, până la mod de utilizare. Babahu X1 funcţionează pe baza unui algoritm de inteligenţă artificială şi poate peria dinţii la frecvenţe diferite în funcţie de sensibilitatea acestora. Periuţa ştie să îşi adapteze puterea, iar în funcţie de aceasta un periaj optim poate dura între 10 şi 20 de secunde. Capul periuţei conţine bacteriostatic, o substanţă care încetineşte creşterea şi dezvoltarea bacteriilor, iar prezenţa sa garantează curăţarea şi dezinfectarea dinţilor chiar şi după câteva sute de periaje.

După cum puteţi observa, Babahu X1 are un design deosebit, capul periuţei având o formă de U. Device-ul are peri 6D cu unghi de curăţare de 45 de grade ce acoperă întreaga suprafaţă a dinţilor. În cele câteva secunde de periaj Babahu X1 elimină 99.99% din bacteriile din gură, iar aspectul conic elimină presiunea pusă pe gingie, fiind astfel recomandată şi copiilor sau celor cu boli parodontale.

Corpul periuţei include un motoraş sonic cu levitaţie magnetică ce produce între 18.000 şi 40.000 de vibraţii / minut, în funcţie de vârstă. Babahu X1 şi al său algoritm de inteligenţă artificială recunosc vârsta utilizatorului după forma şi dezvoltarea dinţilor, iar în funcţie de acest aspect modifică automat numărul de vibraţii astfel încât periajul să fie optim.

Babahu X1 are certificare IPX7 pentru rezistenţă la apă, se încarcă wireless (2 ore de încărcare oferă o autonomie de 30 de zile) şi este disponibil în două versiuni: pentru adulţi şi pentru copii.

Mai multe detalii despre această periuţă puteţi găsi pe platform de crowdfunding Indiegogo şi tot acolo puteţi realiza primele comenzi pentru acest device. Preţurile sunt reduse cu 50% şi pornesc de la 89 de dolari, iar primele livrări vor fi făcute din ianuarie 2019.

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.