Software

Instalarea unui custom ROM a devenit un proces relativ simplu, însa se întâmplă destul de des să apară probleme neprevăzute, motivul principal fiind nepregătirea corespunzătoare. Una din cele mai des întâlnite probleme o reprezintă ștergerea partiției EFS pe terminalele Samsung. Aici sunt stocate IMEI-ul și restul datelor ce ajută telefonul să se conecteze la rețeaua mobilă, iar pierderea acestora te poate lăsa cu un iPod touch – versiunea Samsung.

Cum poti salva usor partitia EFS (IMEI) pe telefoanele Samsung

Din acest motiv, dezvoltatorul XDA wanam a creat o aplicație ce poate fi de folos multor posesori de device-uri Samsung ce doresc să testeze diferite custom ROM-uri. Aceasta se numește EFS IMEI Backup și poate fi descărcată din Play Store, singura cerință fiind accesul root.

EFS IMEI Backup permite crearea unui backup a partiției EFS în mai multe formate, dar și să faci restore dintr-un backup creat anterior. În majoritatea cazurilor nu vei fi nevoit să apelezi la un backup pentru această partiție, însă atunci când va fi cazul vei fi bucuros că l-ai făcut în avans. Backup-ul va fi salvat în memoria internă sau sdcard, într-un folder numit EFSBackups, și îți recomand să faci o copie de rezervă și în calculator sau cloud, just in case.

Cum poti salva usor partitia EFS (IMEI) pe telefoanele Samsung

Din experiență îți spun că un astfel de backup prinde foarte bine, iar procesul fiind atât de ușor cu această aplicație nu ai nici un motiv să nu îl faci, știind că pierderea acestor date îți poate transforma telefonul într-o mini-tabletă wifi.

Daca această aplicație îți este utilă, poți urmări progresul și eventualele schimbări în threadul oficial XDA aici.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.