Diverse

În luna august a anului trecut Apple devenea prima companie americană cu o capitalizare bursieră de 1000 miliarde de dolari. La doar câteva luni distanţă această capitalizare a scăzut cu aproape 25%, iar viitorul nu pare a fi deloc optimist. Principalul motor de creştere Apple, iPhone-ul, are parte de o cerere din ce în ce mai redusă, totul în contextul unei pieţe ajunse deja la suprasaturaţie.

Analiştii susţin că Apple ar putea avea o revenire spectaculoasă doar dacă va intra pe nişe noi. Cei de la J.P. Morgan susţin că o mişcare strategică majoră ar putea fi achiziţia Netflix. Apple are în acest moment o rezervă de cash de aproximativ 250 miliarde de dolari, suficient pentru această tranzacţie estimată la 189 miliarde de dolari.

Chiar dacă suma vehiculată este uriaşă, Apple ar deveni lider în segmentul de streaming video şi ar putea veni în întâmpinarea utilizatorilor cu pachete interesante formate din hardware + video + muzică. O asemenea achiziţie ar putea creşte semnificativ valoarea acţiunilor Apple.

Chiar dacă Netflix este văzută drept principala ţintă, J.P. Morgan nu exclude şi alte achiziţii mai mici: Sonos (producător de boxe) pentru 1.3 miliarde de dolari sau Activision Blizzard (producător de jocuri) pentru 35.7 miliarde de dolari.

În urma acestor propuneri venite din partea J.P. Morgan, acţiunile Apple şi Netflix au crescut cu 2.8%, respectiv 3.4%.

Credeţi că se va încumeta Apple vreodată la o asemenea achiziţie ?

Sursa: cnbc.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.