Retelistica

Huawei continuă să primească palme din toate direcţiile, iar până în acest moment a preferat să întoarcă elegant obrazul de fiecare dată. Poate şi pentru că multe situaţii sunt la stadiul de propuneri, posibilităţi şi nu s-au transformat încă în acţiuni concrete.

O nouă decizie cu impact major asupra Huawei ar putea veni din partea Comisiei Europene. Se pare că în cadrul MWC Barcelona 2019 vor exista discuţii între reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai GSMA cu privire la o eventuală interzicere a echipamentelor 5G Huawei în Uniunea Europeană.

La nivelul Uniunii Europene există destul de multe semne de întrebare legate de securitatea informaţiilor în cazul Huawei, însă chiar şi aşa contextul actual îi este favorabil companiei chineze: Deutsche Telekom susţine că eliminarea echipamentelor Huawei ar putea întârzia implementarea tehnologiei 5G cu 2-3 ani.

Important de menţionat este că oricare ar fi decizia luată în cadrul MWC Barcelona 2019, aceasta va avea un rol consultativ. GSMA şi Comisia Europeană nu pot obliga ţările europene să aleagă un furnizor sau altul în dezvoltarea reţelei 5G.

Sursa: reuters.com