Software

Cei ce sunt clienți ai Băncii Transilvania și folosesc aplicațiile BT Pay pe Android sau Apple Pay pe iOS pot face retrageri de la bancomat cu telefonul mobil fără a mai introduce cardul.

În faza inițială sunt 500 de ATM-uri ce suportă plățile contactless. Noua funcție urmează a fi adusă în mod gradual, până la sfârșitul anului, pe majoritatea ATM-urilor din portofoliul Băncii Transilvania.

Smartphone-ul este apropiat de zona contactless și operațiunea este continuată ca o retragere normală, cu PIN etc. Înțeleg că nu sunt permise activarea și personalizarea PIN-ului, pentru aceste operațiuni este nevoie de card.

Banca Transilvania este prima bancă din România ce permite retragerile de numerar cu telefonul mobil de la bancomat. 

Declarație oficială:

“Lumea se schimbă şi bankingul se schimbă. Volumele, viteza cu care facem lucrurile au crescut, la fel şi cerințele clienților. Cifrele BT ne arată că plățile contactless sunt pe val, de aceea sunt sigur că trendul va fi repede adoptat inclusiv pentru retrageri de numerar de la bancomat, mai ales cu telefonul. Ne bucurăm să fim prima bancă din România care aduce clienților accesul contactless la ATM şi un mod total nou de a interacționa cu bancomatul, cu tehnologia” – declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Sursa: Banca Transilvania

Categorii: androidios
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.