Nu mai insist cu introduceri de genul ”avem din ce în ce mai multă nevoie de baterii externe pentru dispozitivele noastre mobile”, pentru că acesta este deja o situație des întâlnită și recunoscută de noi toți.

Ca dovadă stă și apariția unor magazine online dedicate comercializării de acumulatori externi, cum este și cazul EasyCharge.ro, din partea cărora am primit gadgetul analizat azi.

Anker PowerCore 10400 vine de la unul dintre cei mai renumiți și apreciați producători de baterii externe din lume, dar mai ales în SUA. Probabil mulți dintre voi știau acest aspect așa că încep analiza.

Specificații pentru Anker PowerCore 10400

  • capacitate de stocare 10.400 mAh / 38.48 wh;
  • 1 x intrare microUSB de 5V și maximum 2.000 mAh, 2 x ieșire USB de 5V și maximum 3.000 mAh (în total);
  • 240 grame și dimensiuni de 97 x 80 x 22 mm.

Design

Anker PowerCore 10400 (13)

Cutia în care l-am primit pe Anker PowerCore 10400 mai conține și o husă de protecție și transport, un cablu microUSB – USB, două ghiduri de utilizare în engleză și unul tradus în română.

Despre aspect nu ar fi prea multe de spus: forma este asemănătoare cu a altor astfel de dispozitive, fiind vorba despre un design similar cu ceea ce am văzut deja la Xiaomi Mi Power Bank 10400 sau TP-Link PB-50. Chiar dacă nu complet identice, asemănările sunt evidente, fără a se repeta și în cazul materialelor.

Forma este una ergonomică, bateria fiind ușor de ținut în mână și destul de compactă pentru capacitatea sa.

Anker PowerCore 10400 este realizată la exterior complet din plastic. Este unul ușor rugos ce asigură un grip bun. Nu excelează la capitolul calitate, dar în nici un caz nu vorbim de materiale ieftine.

Construcția pare destul de solidă, dar finisările puteau fi lucrate mai atent. Există unele muchii ceva mai ascuțite, iar unele îmbinări sunt realizate nu tocmai perfect. Una peste alta însă, senzația nu este una de lucru ieftin, ci doar cu unele mici scăpări.

Din punct de vedere al elementelor de conectivitate și al celor de design situația stă astfel: pe partea din față avem patru leduri ce indică gradul de încărcare al bateriei și numele producătorului; pe spate avem câteva informații despre Anker PowerCore 10400; una dintre laterale găzduiește cele două porturi USB pentru încărcarea altor dispozitive și portul microUSB pentru încărcarea acumulatorului, iar pe marginea din dreapta avem un buton.

Husa din pachet este realizată dintr-un fel de plasă și este prevăzută cu un șnur ce face ca bateria să nu iasă accidental din accesoriul pentru transport. Pot spune că asigură și o oarecare protecție în caz de șoc mecanic, având un interior din burete subțire.

Utilizare

Anker PowerCore 10400 (12)

Nu avem prea mult de dezbătut aici. Introduci un încărcător de maximum 2 Ah în portul microUSB și Anker PowerCore 10400 începe să se încarce, indicând această operațiune prin intemediul celor 4 leduri. Odată ce bateria este complet încărcată ledurile se sting.

Pentru a încărca telefoane, tablete, boxe portabile, mp3 playere sau orice alt astfel de dispozitiv, trebuie doar ca acestea să fie conectate corespunzător în unul dintre cele două porturi USB. Fără a mai fi nevoie de altă mișcare din partea noastră, Anker PowerCore 10400 începe a livra energie electrică spre gadgeturile conectate. Pot fi încărcate simultan două dispozitive.

Butonul prezent pe acumulator, odată apăsat, nu face decât să indice câtă energie mai este stocată. Fiecare led reprezintă câte 25%, așa că nu este foarte greu să-ți dai seama despre gradul de încărcare.

Anker PowerCore 10400 dispune de tehnologiile PowerIQ și VoltageBoost care promit cea mai mare viteză de încărcare pentru fiecare dispozitiv în parte, dar nu mai mult de 3 Ah pentru ambele porturi USB.

Trebuie să spun că tehnologia funcționează, pe al meu Xiaomi Redmi Note 2 reușind să-l încarce parcă chiar mai repede decât prin propriul încărcător de 2 Ah. În schimb, tableta soției, un Lenovo A3500 se încarcă în același ritm ca și când ar fi conectată la priză printr-un adaptor de 1 Ah, deci PowerIQ este acolo.

În același timp, sistemul de siguranță Multiprotect de pe Anker PowerCore 10400 asigură protecție la supratensiune și la scurt-circuit.

Autonomie

Anker PowerCore 10400 (10)

Haideți să vorbim mai întâi despre timpul necesar pentru ca Anker PowerCore 10400 să fie încărcat de la minim până la 100%. Am folosit de fiecare dată un încărcător de 2 Ah și în circa 6 ore bateria externă a ajuns la maxim. Cel mai probabil, cu un adaptor de 1 Ah perioada se va dubla.

Am testat în mai multe feluri capacitatea reală a lui Anker PowerCore 10400, iar rezultatele indică o valoare de circa 8900 de mAh. Cel mai puțin am înregistrat circa 8500 mAh, iar cel mai mult aproximativ 9100 mAh. Valoarea de 8900 mAh este una medie și reprezintă deci circa 86% din totalul de 10400 mAh. Un rezultat excelent din punctul meu de vedere.

Pe durata testelor am încărcat în diferite combinații și de la diferite procente ale bateriei un Xiaomi Redmi Note 2, un UTOK Dorel 4, o tabletă Lenovo A3500 și o boxă externă Sony SRS-X11. Cu niciunul dintre aceste dispozitive Anker PowerCore 10400 nu a avut vreo problemă.

Preț

Anker PowerCore 10400 – 149 de lei pe EasyCharge.roGaranția oferită de EasyCharge pentru bateriile Anker este de 1 an de zile, iar în caz de situații neplăcute, produsul este înlocuit cu unul nou. 

Concluzii

Anker PowerCore 10400 (6)

În afară de unele imperfecțiuni la finisare, lui Anker PowerCore 10400 nu-i găsesc alte bube. Capacitatea de încărcare este la un nivel foarte bun, iar sistemele de ajustare a tensiunii oferite, dar și cele de protecție sunt acolo și își fac treaba.

Prețul nu este nici el unul de speriat, mai ales dacă ne gândim că Anker este un producător de baterii externe foarte apreciat la nivel mondial. Astfel, nu-mi mai rămâne decat să centralizez cele mai importante elemente bune sau rele pentru Anker PowerCore 10400:

PRO

  • capacitate reală bună – circa 8900 mAh;
  • destul de compactă;
  • husă și cablu microUSB de calitate direct în cutia de retail;
  • tehnologii precum PowerIQ, VoltageBoost și Multiprotect.

CONTRA

  • fără încărcător dedicat în pachet;
  • finisări ce puteau fi realizate mai atent.