Baterie externă Huawei de 10000 mAh cu SuperCharge – review

16/10/2018

Cred că fiecare dintre noi își dorește o baterie externă cu timp de încărcare cât mai redus. Știu, de fapt ne dorim un telefon care să ofere o autonomie cât mai bună, de la 3 zile în sus. Pe de altă parte, bateriile externe au intrat în utilizarea cotidiană pentru un heavy user și asta în contextul în care multe smartphone-uri premium nu trec testul clasic (cu baterie full, de dimineață până seara).

Bateria externă Huawei ne-a venit la review de la GSMnet. De la ei am testat și încărcătorul auto Huawei AP31.

Sunt câteva elemente cheie pentru Huawei AP09S:

  1. Conectivitate pe USB Type-C, standard ce mi-aș dori să fie adaptat cât mai repede de către orice baterie externă;
  2. Suport pentru tehnologia de încărcare rapidă SuperCharge (4.5V și 5A la 22.5W) regăsită pe smartphone-urile Huawei P20, P20 Pro etc (+ compatibilitate cu QuickCharge și FastCharge);

Spun din start că face pereche bună cu flagship-urile Huawei. Am testat AP09S alături de P20 Pro-ul personal și pot să spun că m-a impresionat prin viteza cu care-l alimentează, aproape la fel de rapid ca încărcătorul pe fir.

Specificații

  • tehnologie Li-polymer și 10000 mAh;
  • 1 x USB type-C la 4.5V și 5A / 5V și 4.5A / 9V și 2A / 5V și 2A / 5V și 1A;
  • 1 x USB type-A la  4.5V și 5A / 5V și 4.5A / 9V și 2A / 5V și 2A / 5V și 1A;
  • alimentare de la 0 – 100% în 2 ore și jumătate cu încărcătorul SuperCharge sau 5 ore și jumătate cu încărcător ce livrează energie la 5V / 2A;
  • 12 situații în care Huawei spune că AP09S se descurcă (de la protecție pentru supraîncărcare și până la rezistență la căzături, vibrații, șocuri etc);
  • 252 gr. și dimensiuni de 138 x 71 x 16 mm (Lungime x Lățime x Înălțime);

Design, tehnologie și conectivitate

În pachet dați de bateria externă, cablu dedicat pe USB type-C similar cu cel ce sosește în pachet alături de smartphone-urile companiei chineze – cu mențiunea că este mai scurt (nu vrei să ai un ditamai cablul când îți încarci telefonul mobil, are 40 cm), instrucțiuni de utilizare. 10-le de pe cutie aș spune că o face să se asorteze cu Huawei P10 și P10 Plus, Mate 10 și Mate 10 Pro. Totuși, vă dați seama că nu sunt probleme a folosit acumulatorul extern și în combinație cu alte telefoane mobile, indiferent că vorbim de compania chineză, Samsung, LG, Sony etc. Important este să fie un terminal care să fie pus în valoare de încărcare rapidă, iar standardele respectate le-am enumerat mai sus. Aș spune că avem o compatibilitate extinsă cu mai tot ce există în piață.

Carcasa este metalică, plastic ușor lucios în partea superioară unde sunt porturile + butonul de pornire. Tot acolo se află și 4 LED-uri (primul dintre ele – verde, iar celelalte sunt albe). Dispune de o textură fină ce contribuie la partea de grip. Important de menționat, nu mi s-a părut că s-ar zgâria așa ușor.

Mai multe detalii vă puteți forma prin intermediul galerii de imagini ce însoțește articolul. Pentru 10000 mAh s-ar putea să fie persoane care să spună că este ceva cam mare pentru această capacitate. Alte companii într-un format similar integrează de la 15.000 mAh în sus. Totuși, Huawei spune că AP09S a trecut tot felul de teste, iar celulele sunt protejate la intemperii.

Utilizare & autonomie

Huawei spune că  bateria sa externă s-ar alimenta cu încărcător SuperCharge de la 0 – 100% în 2 ore și 30 de minute, primele 20 procente ar fi luate în 10 minute, 58% din capacitate în 30 minute.

Am făcut un mic test din acest punct de vedere și am reușit să încarc produsul de la o șteluță din 4 la 4 din 4 în 2 ore și 12 minute. De aceea trag concluzia că informația prezentată de Huawei în primul paragraf de la acest capitol este veridică.

Am testat acumulatorul alături de Huawei P20 Pro. Rezultatul a fost următorul:

  • Huawei P20 Pro (Acumulator intern de 4000 mAh compatibil cu tehnologia de încărcare rapidă SuperCharge) a obținut alimentarea de la 0 – 65% în 48 minute. A transferat aprox. 2600 mAh și a pierdut în jur de 30% din capacitate.

Concluzia mea este că poți încărca pe Huawei P20 Pro full + aprox. 80% cu cei 10.000 mAh din AP09S. Viteză mai mare de încărcare a telefonului = pierdere ceva mai mare din capacitatea totală, cumva aș spune că nu avem 10000 mAh reali ci în jurul a 8000 – 8500 mAh.

Preț

Huawei AP09S – 199 lei la GSMnet.

Concluzii

Huawei AP09S aș spune că este un produs perfect pentru cei ce au un telefon în genul Huawei P20 Pro, Mate 10 Pro etc. Mă rog, funcționează fără probleme și cu alte telefoane mobile, dar în special cu cele ce se încarcă rapid pe standardele suportate.

Plătești pentru USB type-C și încărcare rapidă și aș spune că impresionează ca viteză de încărcare. Dimensiunile mai generoase față de alte produse concurente arată că au introdus tot felul de elemente de protecție la supraîncălzire etc.

PRO

  • viteza de încărcare;
  • USB Type-C;
  • designul elegant.

CONTRA

  • prețul măricel.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.