O echipă de cercetători de la Universitatea de Tehnologie Nanyang din Singapore au descoperit o nouă metodă de fabricare a acumulatorilor Li-Ion prin care aceștia vor putea fi încărcați mult mai repede. În același timp vor avea o durată de viață de până la 20 de ani.
În fapt, aceste baterii vor putea fi încărcate până la 70% din capacitatea maximă în doar două minute. Acest lucru este posibil prin înlocuirea anodului clasic din grafit cu unul dintr-un gel de dioxid de titaniu. Singura problemă stă în transformarea nanostructurii acestuia din forma sferică în care se găsește, în tuburi foarte fine având grosimea de 1000 de ori mai mică decât a firului de păr.
Prin aceste inovații bateria smartphone-ului se va încărca de 20 de ori mai repede decât până acum și tot de 20 de ori va crește și durata de viață. Acești acumulatori ar putea apărea pe piață încă din 2016, deoarece procesul lor de fabricație se pare că nu este chiar așa de complicat.
Fără a vrea să spun că aceste soluții nu sunt deosebit de importante, rămâne totuși problema autonomiei. Adică, chiar dacă va sta mai puțin în priză, telefonul sau tableta tot vor ajunge acolo destul de des. Deci, capacitate de stocare mărită plus proprietățile mai sus enumerate ar însemna crearea bateriei perfecte.