Arhiva-Resurse

BenQ se menține pe poziția fruntașă în ce privește comercializarea de proiectoare video în prima parte a lui 2012. Trebuie să precizez că BenQ se poziționează și ca lider mondial pe piața proiectoarelor video cu tehnologie DLP – Digital Light Processing.

Și-au acontat 45.2% din piața românească și datele vin de la Future Source Consulting. Creșterea de vânzări mi se pare de-a dreptul fabuloasă, cu 59% pentru proiectoarele Home Cinema cu rezoluție HD. Proiectoarele cu tehnologie 3D au avut o pondere de 97% între cele vândute în România, în primele șase luni ale anului 2012.

Declarațiile oficiale:

Evenimentele sportive din acest an au influenţat în mod pozitiv vânzările de proiectoare, ceea ce a condus la o creştere semnificativă a segmentului home-cinema. Până la finalul acestui an, ne dorim să trecem de pragul de 50% pe piaţa proiectoarelor

Am remarcat în primele şase luni ale anului o tendinţă de maturizare a pieţei manifestată şi prin orientarea clienţilor către produse cu funcţii care sporesc performanţele, ceea ce s-a tradus în creşterea preţului mediu al proiectoarelor. Astfel, preţul mediu în primul semestru a fost cu 10% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, cumpărătorii achiziţionând mai multe echipamente cu funcţii premium, respectiv conectivitate directă de pe tabletă sau smartphone, LAN, wireless, HDMI, cu contrast şi luminozitate mai mari,  şi cu lampi cu durată de viaţă mai ridicată”, a mai spus Dragoş Salamac.

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.