Arhiva-Resurse

BenQ, companie recunoscută pe plan mondial pentru inovaţii în domeniul imaginii digitale şi lider global pe piaţa de proiectoare cu tehnologie DLP®, aduce în România a doua generaţie a mini-proiectorului Joybee, modelul GP2.

La fel ca predecesorul său Joybee GP1, noul model păstrează designul elegant în culorile alb şi negru, însă vine cu o serie de îmbunătăţiri printre care se numără şi intregrarea unui docking station, certificat de Apple, pentru dispozitivele iPhone şi iPod, care permite utilizatorilor să proiecteze direct din smartphone sau din media player fişierele audio-video pe care doresc să le împartă cu prietenii. Mini-telecomanda proiectorului poate controla atât meniul proiectorului dar şi pe cel al dispozitivului iPod sau iPhone conectat în docking. De asemenea, noul BenQ GP2 poate fi conectat la o baterie opţională, accesoriu care sporeşte gradul de autonomie al utilizatorilor.

Joybee GP2 dispune de tehnologie de iluminare 3LED, rezoluţie WXGA(1280x800p), putând proiecta imagini HD de la distanţe reduse, are luminozitate de 200ANSIlumeni, contrast nativ de 2400:1 şi posibilităţi complexe de conectare: HDMI,USB, A/V, RCA, D-sub. Mini-proiectorul poate reda o varietate de tipuri de fişiere şi permite, totodată, stocarea lor pe memoria internă de 2GB, sau pe un card SD/SDHC conectat în card reader-ul intern. Joybee GP2 este o soluţie multimedia completă, având integrat şi un sistem audio de 4W cu difuzoare stereo pentru un sunet de bună calitate.

Cu o greutate de numai 565 grame (fără baterie) noul proiector cu dimensiuni de 14×12 cm, ce vine echipat cu staţie de andocare pentru iPhone sau iPod, asigură distracţia fie că e vorba de o petrecere dată acasă, de o călătorie sau, de ce nu, de prezentări făcute chiar si în mijlocul naturii. Fiind un dispozitiv “plug‘n play”, GP2 nu necesită instalare şi redă filme sau fotografii cu o diagonală de până la 4 m, la o calitate apropiată de cea de home-cinema. În modul standby, când proiectorul este oprit, GP2 poate fi folosit ca sistem audio pentru a reda fişierele din iPhone sau iPod, protejând astfel durata de viaţă a bateriei. Funcţia de încărcare simultană este garanţia distracţiei continue, fără intreruperi pentru alimentare. În plus, cu ajutorul bateriei opţionale, BenQ Joybee GP2 poate asigura proiecţia fără a fi dependent de alimentarea  la priză.

Conectivitatea complexă asigură compatibilitatea noului Joybee GP2 cu aproape orice dispozitiv de divertisment. Prin portul HDMI, noul proiector poate fi conectat la smartphone sau chiar la tableta, un atuu important pentru cei care au nevoie de portabilitate. Totodată, noul mini-proiector poate reda o varietate de formate multimedia, de la videoclipuri/filme cu subtitare (MKV, AVI,MOV, MP4, FLV, 3gp/3g2), imagini (JPEG, BMP,PNG), muzică (MP3, MP2, APE, FLAC, OGG, WAV, m4a), dar si fişiere MS Office (doc, xls, ppt, txt)sau Adobe PDF.

BenQ GP2 este un mini-proiector foarte performat din punct de vedere al funcţiilor şi posibilităţilor de afişare şi conectare. Deşi a fost proiectat special pentru posesorii de iPhone si iPod, prin docking station-ul integrat, acesta se adresează tuturor utilizatorilor de smartphone şi dispozitive mobile fiind foarte practic şi extrem de uşor de utilizat” spune Dragoş Salamac Team Leader BenQ pentru România.

Interfaţa de control cu soft touch şi meniul intuitiv oferă utilizatorilor o modalitate facilă a de optimizare a ajustărilor pentru noul GP2. Proiectorul porneşte şi se opreşte instant, economisind în acest fel energie, funcţie utilă mai ales atunci când acesta foloseşte alimentarea pe baterie. Funcţia de auto keystone (ajustarea automată a trapezului) asigură redarea imaginilor într-un dreptunghi perfect, fără deformări obositoare. În plus, lampa de tip LED cu o durată de viaţă de 30.000de ore (în Eco mode) face ca GP2 să fie un proiector utilizabil mai mult de 20 ani fără a necesita întreţinere (4 ore/zi, 52 săptămâni/an).

Disponibilitate:

Noul BenQ Joybee GP2 va fi disponibil pe piaţa din România începând din luna februarie, prin partenerii oficiali BenQ, la un preţ estimativ de 2.689 lei.

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.