BenQ a lansat două monitoare de gaming cu specificații de top. Este vorba despre BenQ MOBIUZ EX3210U și BenQ MOBIUZ EX2710U.

Ambele monitoare dispun de HDMI 2.1, rezoluție 4K UHD și integrează un sistem de sunet 2.1 amplificat și cu subwoofer + microfon AI cu anulare a zgomotului de fundal.

Se folosesc de tehnologia HDRi dezvoltată de către BenQ. Înțeleg că utilizează senzori de lumină integrați spre a oferi un plus pe partea de claritate, contrast și dezvăluie nuanțe subtile în zonele întunecate. Sunt și 20 de setări de culoare pentru modul Light Tuner, Black eQualizer pentru colțuri întunecate și umbre.

Alte tehnologii încorporate: AMD FreeSync Premium Pro  și VRR (Variable Refresh Rate – element adus de către HDMI 2.1).

BenQ MOBIUZ EX3210U

🟣 dispay IPS de 32 inci cu rezoluție 3840 x 2160 pixeli, luminozitate în peak de până la 600 nits, HDR10 și DisplayHD600, unghi de vizualizare la 178 grade;

🟣 rată de refresh la 144Hz, tip de răspuns MRPT de 1ms și GtG de 2ms, acoperire de 98% în DCI-P3 și 99% în AdobeRGB;

🟣 sistem audio 2.1 cu 2 x 2W + subwoofer de 5W;

🟣 conectivitate asigurată de 2 x HDMI 2.1, 1 x DisplayPort 1.4, 4 x USB 3.0, 1 x USB Type B, montare VESA de tip 100 x 100mm;

BenQ MOBIUZ EX2710U

Am căutat informații pe site-ul BenQ, dar nu am găsit nimic despre acest monitor. L-am găsit pe EX2710 ce a fost lansat în urmă cu ceva timp, nu și modelul abia anunțat – EX2710U.

Declarație oficială:

MOBIUZ îți eliberează imaginația și te învăluie într-o experiență vibrantă a jocului pentru a te bucura pe deplin de cele mai recente jocuri AAA,” a declarat Conway Lee, președintele BenQ Corporation. „Tehnologiile inteligente exclusive BenQ se îmbină cu performanțe audiovizuale uimitoare pentru a introduce jucătorii într-o nouă realitate a jocurilor captivante. Cu siguranță poți simți realități alternative fantastice pe monitoarele noastre MOBIUZ.”

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.