BenQ PD3420Q Televizoare

BenQ anunță un nou monitor destinat profesioniștilor din domeniul designului. Acesta face parte din gama DesignVue și pune accent pe tehnolgii menite să asigure o acuratețe excelentă a culorilor direct din fabrică, fiecare exemplar fiind calibrat individual înainte de a ajunge în cutia de retail, deviațiile medii DeltaE având valori ≤ 3.

BenQ PD3420Q a primit un design inspirat, ce pare că se potrivește cu sisteme Mac. Totodată, monitorul dispune de rotiţa de control Hotkey Puck Gen 2 și oferă compatibilitate KVM și moduri PIP/PBP. Opțiunile de conectivitate includ porturi USB Type-C, HDMI și DisplayPort.

Monitorul este echipat cu tehnologia exclusivă BenQ AQCOLOR, ce asigură funcționalitate Display P3 completă și care produce 1.07 miliarde culori pe 10-bit. Astfel se acoperă în proporție de 100% spectrul sRGB, respectiv 98% spectrul DCI-P3.

Panoul dispune de certificări Pantone și CalMAN, suportă ICCSync pentru profile ICC, precum și HDR10 / SMPTE ST 2084.

Fiind un monitor conceput în primul rând pentru designeri, BenQ PD3420Q integrează funcții inteligente profesionale, specializate inclusiv pentru CAD/CAM, animații, Darkroom, DualView și M-Book. De protejarea ochilor în timpul sesiunilor lungi de lucru se ocupă soluții complete, ce includ filtru de lumină albastră, tehnologie Flicker-free și o suprafață mată.

Nu în ultimul rând trebuie să vorbim despre diagonală, rezoluție și alte asemenea. Ecranul de 34 de inch în diagonală este de tip ultrawide, cu raport de 21:9, în timp ce rezoluția este de tip WQHD – 3440×1440 pixeli. Astfel, BenQ PD3420Q asigură un spațiu de lucru cu 33% mai mare pe orizontală, potrivit atât pentru multitasking, cât și pentru redarea a două imagini alăturate, fără dezavantajele pe care le implică întreruperile cauzate de rame și fără a ocupa la fel de mult spațiu pe birou precum o configurație dual-monitor.