BenQ PD3420Q Televizoare

BenQ anunță un nou monitor destinat profesioniștilor din domeniul designului. Acesta face parte din gama DesignVue și pune accent pe tehnolgii menite să asigure o acuratețe excelentă a culorilor direct din fabrică, fiecare exemplar fiind calibrat individual înainte de a ajunge în cutia de retail, deviațiile medii DeltaE având valori ≤ 3.

BenQ PD3420Q a primit un design inspirat, ce pare că se potrivește cu sisteme Mac. Totodată, monitorul dispune de rotiţa de control Hotkey Puck Gen 2 și oferă compatibilitate KVM și moduri PIP/PBP. Opțiunile de conectivitate includ porturi USB Type-C, HDMI și DisplayPort.

Monitorul este echipat cu tehnologia exclusivă BenQ AQCOLOR, ce asigură funcționalitate Display P3 completă și care produce 1.07 miliarde culori pe 10-bit. Astfel se acoperă în proporție de 100% spectrul sRGB, respectiv 98% spectrul DCI-P3.

Panoul dispune de certificări Pantone și CalMAN, suportă ICCSync pentru profile ICC, precum și HDR10 / SMPTE ST 2084.

Fiind un monitor conceput în primul rând pentru designeri, BenQ PD3420Q integrează funcții inteligente profesionale, specializate inclusiv pentru CAD/CAM, animații, Darkroom, DualView și M-Book. De protejarea ochilor în timpul sesiunilor lungi de lucru se ocupă soluții complete, ce includ filtru de lumină albastră, tehnologie Flicker-free și o suprafață mată.

Nu în ultimul rând trebuie să vorbim despre diagonală, rezoluție și alte asemenea. Ecranul de 34 de inch în diagonală este de tip ultrawide, cu raport de 21:9, în timp ce rezoluția este de tip WQHD – 3440×1440 pixeli. Astfel, BenQ PD3420Q asigură un spațiu de lucru cu 33% mai mare pe orizontală, potrivit atât pentru multitasking, cât și pentru redarea a două imagini alăturate, fără dezavantajele pe care le implică întreruperile cauzate de rame și fără a ocupa la fel de mult spațiu pe birou precum o configurație dual-monitor.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.