Diverse

Sfârşitul de săptămână vine cu o veste oarecum neaşteptată: Bill Gates a demisionat din consiliul de administraţie al Microsoft.

Bill Gates a luat această decizie pentru a se putea concentra mai mult pe acţiunile caritabile pe care le desfăşoară prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation. Miliardarul american a părăsit în acelaşi timp şi consiliul director al companiei Berkshire Hathaway.

”Am luat decizia de a demisiona din ambele consilii de administraţie din care am făcut parte, Microsoft şi Berkshire Hathaway, pentru a mă dedica mai mult priorităţilor filantropice care includ sănătatea şi dezvoltarea, educaţia şi angajamentul meu tot mai mare în combaterea schimbărilor climatice. Lidershipul companiilor Berkshire şi Microsoft sunt mai puternice ca niciodată, aşa că este momentul potrivit să fac acest pas”, a scris Gates pe reţeaua LinkedIn.

Bill Gates şi Paul Allen au fondat Microsoft în 1975, companie care în prezent este una dintre cele mai valoase din lume cu o capitalizare de piaţă de 1210 miliarde de dolari. Bill Gates la rândul său este al doilea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată de Forbes la 103.6 miliarde de dolari.

Sursa: news.ro

Categorii: microsoft
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.