Diverse

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, a declarat într-un interviu acordat Fox News că în viaţa de zi cu zi utilizează mai multe PC-uri cu Windows 10 şi un smartphone ce rulează sistemul de operare Android.

Acesta a completat că telefonul include foarte multe aplicaţii Microsoft, iar dacă ar fi să ne gândim la noutăţile de anul acesta, am putea spune că Bill Gates utilizează un Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition / Galaxy S8 Plus Microsoft Edition. În luna martie compania americană anunţa că a încheiat un parteneriat cu Samsung pentru a comercializa în magazinele sale două ediţii limitate cu numeroase aplicaţii Microsoft preinstalate: OneDrive, Skype, pachetul Office, Outlook şi asistentul virtual Cortana.

Cert este că prin această afirmaţie Bill Gates a recunoscut în faţa întregii lumi eşecul platformei mobile Microsoft, iar în 2017 aceasta reprezintă un capitol complet închis pentru companie. Cu toate acestea Microsoft nu va renunţa la segmentul telefoanelor inteligente, actualul CEO al companiei, Satya Nadella, declarând în urmă cu ceva timp că vor reveni în piaţă sub o altă formă (probabil se referea la proiectul Surface Phone care se lasă încă aşteptat).

Sursa: theverge.com