Hardware

La doar câteva zile de la lansarea oficială a celor trei noi smartphone-uri Apple, analiştii estimau că iPhone X ar avea un cost de producţie de aproximativ 412 dolari. Acum a venit şi rândul modelelor iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, terminale care au fost analizate din punct de vedere hardware de către HIS Markkit, o cunoscută firmă de studii de piaţă.

În urma acestor analize, HIS Markkit a estimat că iPhone 8 are un cost de producţie de 247.51 dolari în versiunea cu 64 GB, iar iPhone 8 Plus ajunge până la 288.08 dolari tot în varianta de bază cu 64 GB spaţiu de stocare. Aceste cifre nu sunt cu mult mai mari comparativ cu modelele de anul trecut, atunci când un iPhone 7 avea un cost de producţie de 237.94 dolari, iar iPhone 7 Plus se oprea la 270.88 dolari. Se pare că această mică diferenţă vine din creşterea spaţiului de stocare minim de la 32 GB la 64 GB şi de la tehnologia de încărcare wireless a bateriei.

Printre cele mai scumpe componente regăsim display-ul (52.5 dolari), şasiul, sticla de protecţie şi conectorii (50.95 dolari), ansamblul camerei foto (32.5 dolari), memoria flash (31.2 dolari) şi procesorul (27.5 dolari).

Chiar dacă acest cost de producţie pare mic, nu uitaţi că acesta include doar componentele hardware. Acestora li se mai adaugă şi alte costuri: salarii, marketing, logistică, suport înainte şi după vânzare, cercetare – dezvoltare şi multe altele. Ulterior se adaugă şi profitul companiei.

Sursa: ihs.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.