Arhiva-Resurse

Bitdefender Antivirus Free Edition va proteja 10.000 de calculatoare ale bibliotecilor publice cuprinse în programul Biblionet. Printr-un acord de parteneriat semnat la finalul anului trecut, Bitdefender a donat aceste licenţe care in mod normal sunt gratuite doar pentru utilizatorii casnici, ele neputând fi utilizate de instituții. Antivirus Free Edition va proteja astfel zeci de mii de utilizatori de ameninţările caracteristice mediului online. Donaţia permite utilizarea softului pe termen nelimitat şi acces la update-uri, ceea ce demonstrează dorinţa Bitdefender se a sprijini sistemul de biblioteci publice din România.

În cadrul programului Biblionet, specialiştii Bitdefender vor organiza cursuri şi  seminarii pentru conştientizarea publicului larg asupra necesităţii securităţii datelor. În cadrul cursurilor cei interesaţi pot afla mai multe despre ameninţările informatice şi cum se pot proteja împotriva acestora.

Suntem încântaţi de încheierea acordului cu Biblionet şi credem că este un rezultat al susţinerii reciproce în vederea atingerii performanţei şi excelenţei în educaţie. Majoritatea abonaţilor nu reuşesc să beneficieze din plin de rezultatele consilierii specializate în securitatea datelor. De aceea strategia de colaborare cuprinde mai multe direcţii precum organizarea unor competiţii, concursuri ce implică activ abonaţii bibliotecilor, cursuri şi seminarii privind securitatea datelor pentru cei interesaţi” a declarat Răzvan Vâlceanu, General Manager, Bitdefender România.

Bitdefender Free Edition oferă un nivel de protecție foarte bun, este foarte intuitiv şi nu îngreunează utilizarea. Apreciem faptul că echipa tehnică a creat o aplicaţie dedicată care a făcut posibilă activarea unui număr important de licențe încă din faza de asamblare a computerelor, astfel contribuind la optimizarea întregului proces. Bibliotecarii sunt mulţumiţi de produs, iar noi suntem mândri că am putut facilita această colaborare pe termen lung”, a precizat Paul-Andre Baran, directorul programului Biblionet.

Programul Biblionet – lumea în biblioteca mea este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti. Microsoft Corporation, partener al programului Global Libraries la nivel mondial, donează software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci. Programul are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru o perioadă de 5 ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Scopul său este de a asigura creşterea accesului românilor la informaţie, ajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea. Prin intermediul programului Biblionet, mai mult de 2.000 de biblioteci publice din România vor primi calculatoare pentru accesul publicului la Internet printr-un proces de selecţie competitivă şi peste 3.500 de bibliotecari vor participa la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţii.

Categorii: arhiva-resurse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.