Telefoane Mobile

Apple a pierdut lupta pentru locul III pe cea de-a doua piaţă de telefonie din lume. Neperformanţa reţelelor de telefonie mobilă din India face ca utilizatorii să nu poată profita pe deplin de calităţile unui telefon Apple, care are nevoie de conexiune buna la internet.

Retele 3G nu sunt dezvoltate în India la fel de bine ca în Europa sau America. Numai bine pentru Research in Motion (RIM), producătorul Blackberry, care are exact produsele potrivite şi aplicaţiile şi programele necesare ce funcţionează şi cu o viteză 3G mai redusă.

Pe piaţa asiatică, Nokia domină. Urmează RIM iar analiştii susţin că aceste două companii vor recupera pierderile suferite pe pieţele din Europa si America până în anul 2015, când se prevede o creştere a comercializării telefoanelor cu 70 de procente.  Pe piaţa din India, producătorul Apple se situează pe locul al 4-lea în clasament, după Nokia, Samsung şi RIM, înregistrând o cotă de piaţă de 2,6%.

Din ciclul ştiaţi că: Apple vinde mai puţine produse în Asia decât în Norvegia iar în trimestrul al doilea, în India a vândut 60,043 de telefoane, mai puţine decât în Belgia sau Israel în acelaşi interval de timp.

Sursa: Incont.ro