Smartphone

BlackBerry ne-a adus un smartphone cu tastatură qwerty în mod portrait și specificații destul de ok. BlackBerry Q5 este poziționat sub BlackBerry Q10.

Specificații pentru BlackBerry Q5:

– display de 3.1 inch cu rezoluție 720×720 pixeli;

– procesor Qualcomm dual-core la 1.2 GHz, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– BlackBerry 10.1 OS;

– 3G, Wi-Fi, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră de 5 Megapixeli și frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 2100 mAh.

Punctele PRO la acest smartphone ar fi hardware-ul destul de puternic, BlackBerry 10.1 OS cu interfața bazată pe swipe, tastatura qwerty fizică care beneficiază de experiența canadienilor în domeniu, serviciile specifice BlackBerry precum BBM și prețul de comercializare.

screen-shot-2013-05-14-at-9-34-03-am

S-a spus clar că va sosi în piețele emergente din Europa, Asia, Africa și America de Sud. Presupun că va debuta și în oferta magazinelor și operatorilor telecom din România. Au mers pe o baterie generoasă și mă gândesc că nu va sta rău nici la autonomie.

Credeți că tastaturile qwerty fizice își mai au rostul pe un smartphone la nivelul lui 2013?

Sursa: BlackBerry.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.