Telefoane Mobile

BlackBerry Q5 este al doilea telefon prezentat de compania canadiană în 2013, al doilea smartphone cu tastatură qwerty și cel mai nou sistem de operare BlackBerry 10 OS. Vodafone îl afișează în ofertă la prețul de 344 euro fără semnarea unui contract și 1 euro cu abonamentul Red 45 / nelimitat minute și SMS-uri în orice rețea, 2 GB trafic de date, 100 de minute internaționale în Europa, 25 GB în Vodafone Cloud, asigurare mobilă, muzică nelimitată cu Zonga, Vodafone Protect antivirus inclus, 45 euro pe lună.

Despre BlackBerry Q5:

– display de 3.1 inch cu rezoluție 720×720 pixeli;

– procesor Qualcomm dual-core la 1.2 GHz, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– BlackBerry 10.1 OS;

– 3G, Wi-Fi, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră de 5 Megapixeli și frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 2100 mAh.

BlackBerry Q5 pare a fi o alternativă mai ieftină la BlackBerry Q10, hardware destul de puternic și specificații ce-l încadrează în segmentul mid-range. Aș zice  că este un telefon ce se pretează a fi recomandat nostalgicilor ce-și doresc un smartphone cu tastatură qwerty fizică, sistem de operare  cu o interfață originală bazată pe swipe și servicii în genul BBM.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.