Smartphone

Știți că din ianuarie 2013 s-a renunțat la denumirea de Research in Motion pentru cea de BlackBerry. Unul dintre produsele cu care sper să reintre în liga telefoanelor de top este BlackBerry Z10.

Vorbim de un smartphone full-touch, fără tastatura qwerty fizică care reprezenta un fel de trademark al smartphone-urilor RIM. În zilele trecute am făcut unboxingul lui BlackBerry Z10 și acum revin cu câteva impresii legate de liniile de design.

Cântărește 137 gr. și aduce 9 mm grosime. Sunt câteva elemente ce nu mi-au plăcut: modul în care au fost integrate butoanele pentru reglarea volumului în lateral dreapta, capacul din plastic al bateriei și porturile microUSB și microHDMI ce nu se integrează în designul lui Z10.

În partea frontală iese în evidență și sigla BlackBerry care din anumite unghiuri atunci când am făcut fotografiile nici nu zici că ar fi la baza display-ului de 4.2 inch. BlackBerry Z10 este un smartphone ce stă bine în mână, textura de pe spate dă un grip bun. Nu-ți dă impresia că-ți va scăpa din mână. Atunci când îl strângi în mână nu scoate vreun sunet de la vreun plastic neîmbinat în mod corect.

Au gândit un smartphone care să dea bine atât în mâna unui client business cât și a unui utilizator ce nu face parte din acest profil. Un smartphone de 4.2 inch ar fi de dorit acum când mai toate companiile aleargă după telefoane de la 5 inch în sus. Se strecoară ușor în buzunar. Nu-l simți a te jena.

Îmi place BlackBerry Z10 prin liniile elegante, simple, un design plăcut ce nu se va demonetiza în timp.

Telefonul ne-a sosit la review prin programul Orange Smartphone Tester.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.