Software

După cum v-am spus acum o săptămână, Facebook a prezentat astăzi noul News Feed.

Noua pagină principală a reţelei de socializare aduce un design mai simplu şi mai curat. Un design prin care se pune un accent mai mare pe posturile utilizatorilor, un design inspirat din aplicaţia Facebook pentru smartphone-uri/tablete. Pentru început, eu unul mă declar mulţumit – îmi place cum va arăta pagina, însă nu prea sunt de acord cu împărţirea News Feed-ului în mai multe categorii.

Sunt în totalitate de acord cu modul de afişare al posturilor – chiar pune în evidenţă un update. Despre împărţirea pe categorii… nu ştiu ce să zic. Practic, o să avem un meniu în dreapta de unde putem selecta ce anume dorim să vedem. Dacă vrem să ne apară doar noutăţile prietenilor, fotografiile postate de prieteni, update-uri de la paginile pe care le urmărim şi încă vreo trei categorii. Mie unul, îmi place să văd totul combinat şi sper ca noutăţile din categoria “Cele mai recente” să apară sub această formă.

Din păcate, cred că utilizatorii nu vor fi foarte mulţumiţi de această schimbare, aşa cum s-a putut observa şi când a fost prezentat Timeline-ul – foarte multe păreri negative. Dacă doriţi să experimentaţi noul News Feed, puteţi să vă inscrieţi pe listă accesând acest link. De asemenea, aplicaţia pentru smartphone-uri/tablete va primi un update în săptămânile următoare.

Vă las în continuare cu două filmuleţe scurte în care ne este prezentată această schimbare. După ce le vizualizaţi, aştept părerea voastră ca să vedem cât de bine va fi primit noul design.