Ne-a sosit la review un smartphone rugged cu cameră FLIR. Se numește Blackview BL8800 Pro, iar în articolul de față găsiți unboxing și primele impresii.

Îl găsiți în magazinul online al Blackview ce livrează și în România. L-am dorit la review pentru camera FLIR, senzor pe care îl vom folosi spre a prezenta imaginea termică a gadgeturilor testate. Așa cum ați văzut în review-ul lui HONOR 70.

Material video cu unboxing-ul + primele impresii:

Specificații complete pentru Blackview BL8800 Pro: 

🟪 display IPS de 6.58 inci cu rezoluție 2408 x 1080 pixeli, aspect 20:9, luminozitate de până la 480 nits, raport display / corp de 70.9%, 401 ppi, certificare IP 68 / IP69K pe partea de rezistență la contactul cu apa și praful, căzături pe ciment de la 1.5 metri înălțime, certificare MIL-STD-810H definită de standardele armatei americane;

🟪 procesor MediaTek Dimensity 700 dezvoltat pe 7nm de tip octa-core cu 2 x ARM Cortex-76 la 2.2 GHz și 6 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz, Mali-G57 MC2 în poziția de GPU, 8 GB RAM și 128 GB stocare de tip UFS 2.1;

🟪 Android 11 cu DokeOS 3.0;

🟪 dual-sim, 5G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 5.1, radio FM, USB Type-C 2.0, NFC, cititor de amprentă în lateral, localizare prin A-GPS, GLONASS, GALILEO și BDS;

🟪 50 Megapixeli cu f/1.8 și PDAF, cameră termică de 5 Megapixeli, cameră FLIR cu modul Lepton, 2 x 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp, dual-LED flash, filmează la 1440 cu 30 fps, cameră frontală de 16 Megapixeli cu f/2.0 ce înregistrează la 1080p cu 30 fps;

🟪 baterie de 8380 mAh cu încărcare la 33W, de la 0 – 31% în 30 de minute, de la 0 – 100% în 90 de minute, 367 gr. și dimensiuni de 176.2 x 83.5 x 17.7 mm.

Pachet, design și conectivitate

Smartphone rugged cu…, 367 gr. și 17.7 mm în talie

În pachet dați de smartphone, cablu USB Type-C la ambele capete, încărcător de 33W pentru bateria de 8800 mAh și o agrafă pentru slotul dedicat celor două cartele SIM (poți deschide și cu mâna), ghid cu instrucțiuni de utilizare în limba engleză.

Este un telefon ce cântărește 367 gr. și dimensiunile sale ajung la 17.7 mm în talie. Asta și pentru că discutăm de un smartphone rugged. Nu este cumpărat pentru faptul că este ușor sau că este compact, ajunge a fi achiziționat pentru că este rezistent și Blackview a adus o sumă de certificări în acest sens. Rezistă la contactul cu apa și praful, dar a trecut și diverse teste de rezistență (căzături pe ciment până la 1.5 metri înălțime).

Nu l-am testat în acest sens, dar mi se pare solid construit și aș spune că avem și o oarecare atenție la detalii. În partea superioară nu se află niciun element de conectivitate, în lateral dreapta dați de reglarea volumului cu taste separat pentru up și down, butonul de pornire integrează și cititorul de amprentă. La bază se află un microfon, portul USB Type-C și unul dintre difuzoarele sale. În lateral stânga au adus slotul pentru cele două cartele SIM pe care-l poți deschide cu mâna + alt buton fizic pe care-l poți customiza după preferințe.

Blackview BL8800 Pro este un smartphone rugged ce pare a fi conceput să reziste la intemperii. Modulul camerei spate este protejat serios, iar o ramă verde ce înconjoară display-ul îi aduce o notă fresh.

Hardware și sistem de operare

DokeOS 3.0 este destul de aerisit

De obicei, smartphone-urile rugged au specificații modeste. BL8800 Pro aș spune că stă bine. Folosește un procesor MediaTek Dimensity 700 dezvoltat pe 7nm ce aduce și 5G. Are Wi-Fi în ac + bluetooth 5.1, NFC, cititor de amprentă, localizare printr-o suită de servicii. Nu s-au lăcomit la RAM și stocare – 8 GB RAM + 128 GB stocare de tip UFS 2.1, adică o stocare decentă ca și performanțe.

Teoretic, BL8800 Pro rulează orice aplicație sau joc din Play Store. După cum vedeți și în galeria de screenshots ce însoțește articolul am pus jocuri cu grafică complexă și sunt curios în ce condiții le rulează.

Rulează DokeOS 3.0 și mi se pare o interfață ușor de parcurs. Nu pot să spun că sunt impresionat de animații, dar navigația prin UI se face prompt, toate comenzile sunt preluate fără lag etc. Nu sunt prea multe aplicații preinstalate. Patch-urile de securitate nu erau compilate la zi și nu am idee dacă vor aduce Android 12 într-un orizont de timp. Logic ar fi să facă pasul direct spre Android 13, dar sunt companii mai cunoscute ce stau prost la acest capitol.

Cameră foto și senzorul FLIR

Camera spate este bine integrată și pare protejată de zgârieturi etc

Am făcut câteva fotografii cu senzorul de 50 Megapixeli ce dispune și de PDAF, dar m-am jucat și cu senzorul FLIR. Camera termică FLIR are 5 Megapoxeli cu modul Lepton, mai sunt în partea spate și 2 x 2 Megapixeli pentru adâncimea de câmp ce mi se pare că au fost puși ca să impresioneze la număr. Are dublu LED flash ce transformă telefonul și în lanternă ad-hoc.

Fotografii făcute cu Blackview BL8800 Pro: 

Fotografii făcute cu senzorul FLIR: 

Notebook ASUS după o sesiune de teste de benchmark

HONOR Magic4 Pro și disiparea căldurii în partea spate

Sony ZV-E10 și o lamă cu lumină continuuă

Concluzii inițiale

BL8800 Pro este un smartphone rugged cu specificații interesante

Blackview BL8800 Pro este un smartphone interesant, iar senzorul FLIR este o jucărie pe care o așteptam de ceva timp. Dacă căutați o cameră FLIR de sine stătătoare veți descoperi că este de la 1000 – 1500 lei în sus. Așa în cazul lui Blackview pe lângă camera respectivă primești și un…, smartphone. Aș spune că unul ce are specificații bune pentru categoria din care face parte.

Mai multe informații veți găsi în review.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.