Smartphone

Bluboo Dual și Oukitel U20 Plus sunt telefoane Android chinezești cu cameră principală duală și preț de low-cost. Sunt destul de multe elemente hardware pe care le au în comun. 

Atât Bluboo Dual cât și Oukitel U20 Plus mizează pe un display Sharp de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, procesor MediaTek MT6737T de tip quad-core pe ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD, cameră principală Sony IMX135 de 13 Megapixeli și cameră frontală de 8 Megapixeli, Android 6.0 Marshmallow ca sistem de operare.

Care sunt diferențele dintre Bluboo Dual și Oukitel U20 Plus?

oukitel-u20-plus-14

Oukitel U20 Plus;

A 2-a cameră a lui Bluboo Dual este de 2 Megapixeli, Oukitel U20 Plus se mulțumeste cu al doilea senzor de 0.3 Megapixeli. Spatele lui Bluboo este fabricat din aluminiu rezistent la zgârieturi vs plastic la U20 Plus. Display-ul de pe Bluboo este de tip dual-layer, de aici și posibilitatea de a-l folosi cu mânuși sau mâinile umede, recunoaște până la 10 atingeri în mod simultan.

Bluboo Dual poate fi achiziționat la 114.99 dolari la precomandă cu livrările ce pornesc de astăzi, iar Oukitel U20 Plus coboară până la 99 dolari în magazinele online chinezești. Apropo, nu a fost vorba de nicio implementare a lui Kirin 960 pe către vendorul chinez, doar o mică fumigenă pentru site-urile și blogurile de specialitate.

bluboo-dual-1

Recunosc că sunt curios să le testez, ambele vor sosi în câteva săptămâni. Aș vrea să descopăr dacă există vreo diferență între telefoanele ieftine chinezești cu cameră principală clasică vs telefoanele chinezești low-cost cu cameră duală. Totul stă în software, în firmware-ul pe care fiecare producător îl aduce pe dispozitivele sale. Nu mă aștept la minuni, dar măcar o cât de mică îmbunătățire ar trebui să se simtă. Altfel ar fi doar un artificiu de marketing.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.