gAuto

Începând cu luna octombrie va fi lansat în România un nou serviciu de ridesharing. Acesta se numeşte simplu Blue şi este un serviciu oferit de Grupul Autonom. Compania din spatele Blue se numeşte Blue Technology SRL şi a fost înfiinţată în aprilie 2023.

Principiul de funcţionare va fi exact ca în cazul celorlalte platforme din piaţă şi vom avea inclusiv preţul dinamic (acesta se modifică în funcţie de trafic, cerere şi vreme). Unicitatea adusă pe piaţă de Blue este dată de faptul că utilizatorii vor putea cere în aplicaţie doar maşini Tesla. Cei de la Autonom au pregătit o mică flotă de maşini Tesla special pentru Blue, iar aceasta va fi evidenţiată în paralel cu clasicele categorii Comfort, Premium, Blue, Luxury şi Van.

Pentru moment serviciul de ridesharing va fi disponibil doar în Bucureşti, însă foarte probabil în perioada imediat următoare va fi adus şi în alte oraşe mari.

Dacă vă interesează o nouă alternativă la Uber, Bolt şi restul, puteţi descărca deja aplicaţia mobile Blue din App Store şi Google Play. Mai multe detalii găsiţi pe blue.ro, acolo unde aveţi şi o secţiune cu „Întrebări frecvente”.