Accesorii inteligente

Dacă într-un articol anterior vă scriam că Xiaomi lucrează la un smartphone 5G ieftin, în cele ce urmează vom detalia o altă ştire similară la nivel de evoluţie a preţului: producătorul BOE Display a dezvoltat un ecran LCD capabil să suporte cititor de amprentă.

De ce este important acest anunţ ?

Trendul ultimului an este acela al cititoarelor de amprentă integrate sub ecran, iar până acum tehnologia era disponibilă doar pe display-uri OLED. Acest tip de ecran este mult mai subţire decât unul LCD şi astfel procesul de citire al amprentei se poate face mult mai uşor. Din păcate ecranele OLED vin şi cu un preţ mai mare, de aceea şi costul telefoanelor este mai ridicat.

BOE Display a anunţat că va începe producţia de masă a noilor display-uri LCD în toamna acestui an, urmând ca în prima parte a anului viitor să avem smartphone-uri ieftine cu cititor de amprentă sub ecran. Când spun ieftin mă refer la preţuri de 100 – 150 dolari.

Bănuiesc că noile display-uri nu vor avea rezultate de recunoaştere a amprentei la fel de bune precum cele OLED, însă şi în acest caz tehnologia va fi cizelată în timp, astfel încât în maxim 2 ani cred că vor dispărea complet senzorii clasici de citire a amprentelor.

Sursa: gizmochina.com