Telefoane Mobile

Xiaomi a învăţat să nu mai rateze nicio oportunitate în evoluţia tehnologică a smartphone-urilor, iar acest lucru îl vedem şi în România: primul telefon 5G disponibil la operatorii telecom din ţara noastră este Xiaomi Mi Mix 3 5G.

Chiar dacă acest device este cel mai ieftin model 5G existent la ora actuală, producătorul chinez are în plan să lanseze un model şi mai ieftin sub brandul Redmi. Un oficial Xiaomi parte din echipa Redmi a confirmat pe pagina sa de Weibo că un smartphone Redmi cu tehnologie 5G este în lucru şi va fi anunţat până la sfârşitul acestui an.

Partea cea mai importantă este legată de preţ. Se pare că acest telefon ar urma să aibă un cost de achiziţie de 300 dolari + taxe. Un adevărat deal am putea spune, însă vorbim totuşi de o evoluţie normală (orice tehnologie nouă este scumpă la început, urmând ca pe parcurs să se ieftinească).

Tot din tabăra Xiaomi mai aflăm că se mai pregăteşte şi un smartphone de gaming cu tehnologie 5G sub brandul Black Shark. Pentru acesta nu avem încă o perioadă estimativă de lansare, însă cel mai probabil nu va fi anunţat mai devreme de 2020.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: xiaomi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.