Bolt anunţă o nouă formă de evaluare a comportamentului utilizatorilor de trotinete electrice, printr-o serie de funcționalități în aplicație. Acestea au rol de educare și caută să prevină situațiile în care utilizatorii conduc iresponsabil, parchează neregulamentar sau se deplasează în tandem pe aceeași trotinetă. La finalizarea fiecărei curse, comportamentul acestora este evaluat în funcție de trei componente: parcare, condus nesăbuit și deplasare în tandem.
Sau, dacă vreţi o traducere mai simplistă, Bolt s-a săturat de teribilişti şi pe bună dreptate. Trotinetele verzi trec prin adevărate torturi în unele cazuri, iar utilizatorii chiar nu au milă de ele.
Revenind la noua formă de evaluare, așa cum spuneam cele trei componente de analiză verifică dacă utilizatorul a parcat în mod corect, dacă a condus iresponsabil sau dacă s-a deplasat împreună cu o altă persoană pe trotinetă. În funcție de acestea, penalizările aplicate sunt următoarele:
🟢La prima abatere, utilizatorul este atenționat printr-o notificare;
🟢La a doua abatere, viteza maximă cu care poate conduce trotineta se modifică la 15 km/h;
🟢La a treia abatere, contul îi este suspendat temporar sau permanent, în funcție de gravitatea abaterii.
Sper doar să funcţioneze aceste penalizări, mai ales că nu îi opreşte nimeni pe utilizatori să îşi facă conturi noi.
Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, a declarat: „Parcarea responsabilă a trotinetelor electrice în spațiile publice și utilizarea lor în siguranță reprezintă o prioritate pentru Bolt. Continuăm să dezvoltăm noi tehnologii și funcționalități care au rolul de a îmbunătăți experiența utilizării trotinetelor, dar și de a preveni situațiile în care acestea sunt parcate neregulamentar, abandonate și conduse în mod iresponsabil. Dacă o trotinetă nu este folosită în mod corespunzător, imediat ce cursa este încheiată, utilizatorul primește o notificare pentru evaluarea comportamentului său, iar penalizările variază de la limitarea vitezei maxime de deplasare până la suspendarea temporară a contului.”
Noile funcționalități sunt disponibile pe modelele de trotinete electrice Bolt 4, operaționale în toate cele 15 orașe în care compania este prezentă cu serviciile de micromobilitate: București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Galați, Brașov, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Piatra Neamț.