Bosch este prezent printr-o unitate de producție la Cluj din 2013. Au inaugurat o nouă hală de 34.500 metri pătrați cu o investiție ce se ridică la 55 milioane euro.

Fabrica Bosch de la Cluj are peste 3100 de angajați (număr ce urmează să crească), 140.000 de metri pătrați și investițiile din 2013 până în prezent s-au ridicat la…, 465 milioane euro.

Ce produce Bosch la Cluj?

➡️ componente electronice auto cum ar fi unități de control electronice pentru airbaguri, pentru sisteme de camere multiple, asistență la condus;

➡️ unități de control electronice pentru eBike.

Ce cuprinde fabrica de la Cluj?

  • trei hale de producție;
  • două centre logistice;
  • centru de training;
  • două cantine;
  • două centre de gestionare a deșeurilor + alte clădiri anexe.

Bosch a folosit o suită de soluții pentru a economis consumul de energie și a miza astfel pe sustenabilitate în activitatea sa. În comunicat se amintește în acest sens de monitorizarea și raportarea consumului de energie în timp real, achiziționarea de energie electrică din surse regenerabile, înlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri + senzori de luminozitate ce reglează intensitatea. La a treia hală de producție au redus consumul de gaz metan prin recuperarea căldurii din compresoare + montarea de panouri fotovoltaice pentru a produce energie verde internă.

Sunt mai multe elemente de Industry 4.0 pe care Bosch le utilizează aici și au punctat faptul că mașinile conectate, au etichete NFC și RFID (prin scanarea cu telefonul mobil de către personalul de întreținre se verifică disponibilitatea componentelor de schimb sau se accesează documentația tehnică). Folosesc și AR (realitate augmentată – ochelari ce permit utilizatorului să vadă și să interacționeze cu o linie de producție de la distanță). Folosesc roboți autonomi și automatizați pe partea de livrare a materiei prime și a instrumentelor necesare pe liniile de producție.

Declarații oficiale:

În doar opt ani de la deschiderea fabricii am avut o creștere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluția sa, facilitând producția de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilității”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj. „Sunt încrezător că, odată cu noua hală de producție, vom continua să implementăm soluții de Industrie 4.0, combinate cu învățarea automată și inteligența artificială, pentru a produce componente electronice de complexitate ridicată,” a adăugat Özmeral.

Suntem lideri pe segmentul pe care activăm și mă bucur să spun că fabrica Bosch din Cluj este, de mulți ani, într-o continuă și rapidă dezvoltare. În acest sens, investim constant în extinderea capacității noastre de producție și de logistică, în noi tehnologii și echipamente de ultimă oră, concentrându-ne, în același timp, pe dezvoltarea angajaților noștri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj. „Deschiderea celei de-a treia hale de producție ne va permite să continuăm crearea de noi oportunități de job-uri, atât pentru specialiști experimentați, cât și pentru tinere talente, aflate la începutul carierei lor, consolidându-ne, astfel, poziția de angajator de top în regiune”, a continuat Constantinescu.

Dacă vreți să descoperiți una din fabricile ce respectă Industry 4.0 din România puteți citi articolul de aici.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: Bosch

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.