Boxă Bluetooth Tronsmart Element Force – mini review

23/06/2019

Foarte rar obişnuim pe site să facem mini review-uri, de obicei testăm produsul ca atare şi publicăm o recenzie completă. De această dată sunt nevoit să fac o excepţie deoarece situaţia o impune.

Colegul meu Darius a publicat recenzia completă a boxei bluetooth Tronsmart Element Force+. De la acelaşi producător am primit şi eu în teste modelul Tronsmart Element Force, unul echipat identic cu cel analizat de Darius. Există doar două diferenţe între cele două device-uri:

  • design-ul;
  • greutatea (667 vs 780 grame).

Tronsmart Element Force+ şi Element Force au aceleaşi difuzoare, aceleaşi tehnologii, aceleaşi specificaţii:

  • Putere maximă: 40W (2 x 20W);
  • Răspuns în frecvență: 80 Hz – 18 kHz;
  • Difuzoare: 2 x 53 mm;
  • Conectivitate: Bluetooth 5.0, NFC, slot card microSD, jack de 3.5 mm Aux-in, USB Type-C (pentru încărcare baterie internă);
  • Microfon încorporat;
  • Standard IPX7;
  • Baterie: 6600 mAh (2 x 3300 mAh).

În cele ce urmează mă voi referi la cele două diferenţe şi voi trasa câteva impresii personale. Analiza completă şi detaliată o găsiţi în review-ul lui Darius.

Design

Tronsmart Element Force este o boxă sănătos construită, rezistentă, robustă, ce oferă impresia de siguranţă. Lateralele, zona inferioară şi cea superioară sunt acoperite de o bucată continuă de cauciuc ce se simte foarte fin la atingere, în timp ce zona frontală şi spatele sunt construite în oglindă din metal (aceeaşi formă, aceeaşi soliditate, aceeaşi zona de scriere a numelui producătorului).

Un plus de rezistenţă îl oferă şi cele 16 şuruburi (8 pe faţă şi 8 pe spate), iar pentru cei care doresc mai multă portabilitate, Tronsmart a integrat lateral dreapta o agăţătoare metalică ce îţi permite să ataşezi boxa la un rucsac, să o legi de o bicicletă sau chiar să o pui undeva la înălţime legată de ceva pentru un plus de siguranţă.

În zona inferioară avem aceleaşi 4 picioruşe de cauciuc pentru aderenţă, iar în zona superioară găsim 6 butoane de control, două LED-uri şi o zonă pentru NFC. Aşezarea lor este diferită de cea de pe Tronsmart Element Force+, însă din păcate sunt la fel de greu de observat (sunt reliefate în plastic, însă fiind tot negre se disting destul de greu în lumină slabă).

Greutate

Dacă Tronsmart Element Force+ cântăreşte 667 grame, Tronsmart Element Force ajunge la 780 de grame, adică un plus de 113 grame. De unde această diferenţă ? La varianta + radiatorul pasiv de bass de formă ovală este vizibil, lăsat descoperit, iar marginile sunt acoperite de plastic. La modelul Tronsmart Element Force radiatorul pasiv de bass se află în spatele unei grile metalice foarte solide şi destul de grea. Aceasta aduce un plus de rezistenţă, însă creşte şi greutatea boxei.

Alte câteva grame sunt aduse de micile schimbări de design, de agăţătoarea laterală o idee mai solidă şi de dimensiunile uşor mărite.

Impresii personale

Pentru că nu are rost să repet informaţiile postatate de colegul meu Darius, voi evidenţia doar câteva impresii lăsate de această boxă bluetooth:

  • sunet bun, foarte puternic, ideal pentru un grătar la curte sau o mică masă în familie. Personal am organizat o masă în familie şi am pus boxa la lucru, iar la un moment dat soţia mea m-a rugat să dau volumul mai încet pentru că nu ne înţelegem între noi;
  • boxa este foarte, foarte rezistentă, însă şi foarte grea. Chiar dacă sunt sigur că o eventuală cădere nu ar afecta cu nimic buna sa funcţionare, Tronsmart Element Force nu este atât de uşoară, fiind destul de obositoare ţinută în mână;
  • foarte stabilă pe conexiune bluetooth şi cu acoperire excelentă;
  • autonomie mulţumitoare (nu ţine 15 ore cât se laudă producătorul, însă pe mine m-a ţinut vreo 7 ore la masa în familie şi încă mai are energie).

Pentru o boxă bluetooth de puţin peste 50 de dolari eu zic că oferă mai mult decât m-am aşteptat. O recomand cu căldură.

Tronsmart Element Force poate fi achiziţionată de pe aliexpress.com sau de la magazinele partenere Tronsmart.

Mai multe detalii tehnice şi analize punctuale găsiţi în review-ul colegului meu Darius.

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.