Am primit mai multe produse din portofoliul Avantree.ro. Le vom face review-urile și mare parte dintre ele se vor întoarce către voi sub formă de premii. Primul dintre device-urile primite ce mi-a stârnit interesul a fost micuța boxă portabilă Pacifica. Denumirea de pe cutie era Portable Wireless Speaker with MIC.

Dintre specificațiile boxei Pacifica:

– speaker stereo;

– se conectează via bluetooth v2.1 cu distanță de operare de până la 10 metri;

– difuzoarele au un diametru de 40mm;

– puterea celor difuzoare este de 3W RMS;

– dispune și de un microfon încorporat;

– baterie de 3.7V / 1000 mAh ce oferp autonomie de redare melodii de până la 10h. Se încarcă complet în aproximativ 4h. Încărcarea se face prin cablu microUSB – USB 2.0;

– cântărește în jur de 300 de grame.

Design 

Boxa-portabila-bluetooth-Avantree (1)

În pachet dați de micuța boxă, husă, cablu microUSB – USB 2.0, jack de 3.5 mm la ambele capete pentru conectarea la telefon, tabletă, PC, etc. Pacifica arată destul de bine și țineți cont că prețul său este destul de bun – 225 lei.

Este finisată frumos. Se reglează ușor în ce privește poziția de pe birou sau unde alegeți să o țineți. Are o ramă pe spate sub formă de picior de susținere. Butoanele sunt dispuse în mod central, pe spate dați de jack-urile de 3.5 mm și portul microUSB.

Se încadrează bine pe un birou. Nu ocupă mult spațiu și nu deranjează vizual.

Utilizare 

Boxa-portabila-bluetooth-Avantree (10)

Integrează o baterie de 1000 mAh care se încarcă în aproximativ 4h. Încărcarea se face prin cablul microUSB – USB 2.0. Nu are un încărcător propriu-zis. Asta te scutește de un cablu în plus, dar se face un compromis în ce privește timpul de încărcare.

Pe lângă jack-ul de 3.5 mm ce-i oferă compatibilitate cu majoritatea telefoanelor, tabletelor și PC-urilor din piață vine și cu bluetooth în standardul 2.1. Astfel te scutește de cuplarea unui fir și oferă libertatea de mișcare. Bluetooth este acum integrat pe mai toate gadget-urile, la fel ca și jack-ul de 3.5 mm. Poți menține o distanță de până la 10 metri între micuța boxă și telefon sau tabletă. Dacă sunt și ceva pereți prin cale s-ar putea ca sunetul să fie distorsionat, dar de obicei telefonul și boxa sunt în aceeași cameră. La o astfel de utilizare nu va fi nicio problemă.

Butoanele de reglare sunt în partea frontală și la stânga și dreapta sunt cele două boxe ce împreună oferă 3W RMS. De acolo se poate opri / porni microfonul încorporat, butonul de power, reglarea volumului și selectarea melodiilor. Simplu și eficient. Apropo, suportă și remote control. Adică modifici volumul din telefon fără a fi nevoie să te duci spre boxă. Având și microfon poate fi utilizată în conferințele VoIP sau pe Skype, Yahoo! Messenger, etc.

Sunet 

Boxa-portabila-bluetooth-Avantree (12)

2 boxe micuțe cu difuzor a câte 40mm. Prima mare supriză a fost atunci când am pornit Pacifica pentru prima dată. A trebuit imediat să-i reglez volumul în jos pentru că se aude deosebit de tare pentru dimensiunile sale.

Se aude mult mai tare decât mă așteptam și pentru o cameră de apartament s-ar putea să fie suficient în multe situații. Sunetul este amplu și impresionează că și la un volum sporit nu gâjîie, dacă-mi permiteți expresia.

Reglarea volumului se face și prin remote control de pe telefon, tabletă. Conexiunea via bluetooth asigură o libertate de mișcare.

Concluzii 

Boxa-portabila-bluetooth-Avantree (13)

Pacifica este o soluție recomandată pentru cei doresc multă calitate audio la un preț modest. Știu un produs al concurenței, un producător galonat care livrează o micuță boxp ceva mai compactă care atunci când treceam de 50% la volum nu distingeai mai nimic din ceea ce reda. Singurul aspect negativ la boxa portabila Pacifica este un ușor sunet care se aude atunci când boxa este conectată pe un jack de 3.5 mm și nu redă nimic. Știți că și un sistem audio face ceva similar când nu-i utilizat și sunetul este dat la maxim.

PRO

– design plăcut, ușor de strecurat pe un birou;

– sound de calitate, amplu și cu suficient bass;

– conectivitate bună pe jack de 3.5 mm și bluetooth;

– autonomie considerabilă de până la 10h;

– reglare intuitivă, simplă;

– microfon încorporat, potrivită pentru conferințele VoIP / Skype / etc;

– preț excelent în raport cu ceea ce oferă.

CONTRA

– durată de reîncărcare mare pentru acumulator;

– un ușor sunet care se aude atunci când boxa nu redă melodii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.