Boxă portabilă Sony SRS-X11 – review

11/12/2015

Nu cred că Sony are nevoie de vreo introducere în ce privește implicarea sa în domeniul audio, iar speaker-ul Sony SRS-X11 beneficiază de aportul R&D-ului făcut de către compania japoneză astfel încât livrează un sunet de foarte bună calitate + dimensiuni de-a dreptul compacte.

Am testat două speakere Sony SRS-X11 și împreună formează un duet stereos cu adevărat interesant pentru cei dornici de achiziția unor boxe care să puncteze în primul și în primul rând, pe partea de audiție imersivă într-un corp compact, minion.

Sony-SRS-X11 (4)

Boxele compacte în genul SRS-X11 oferă conectivitate fără fir astfel încât în diverse medii aduci sunetul de pe smartphone spre tabletă spre un dispozitiv mult mai capabil. Le poți folosi când ești în curte, în casă, la grătar, într-o excursie etc. La cât de puternic este sunetul emis le consider suficiente în foarte multe scenarii de utilizare.

Specificații Sony SRS-X11;

Sony-SRS-X11
Design

Sony-SRS-X11 (11)

În pachet dați de micro-speaker-ul propriu-zis sub forma unui cub compact, curea din silicon, cablu microUSB – USB 2.0 pentru încărcarea acumulatorului încorporat. La prima vedere, rămâi uimit de cât de compact este produsul Sony și ai avea impresia să spui că nu face mare lucru la cât de micuț este, dar de la prima pornire te alegi cu o expresie uimită pe față, în sensul pozitiv al termnului. î

În partea superioară se află controalele din cauciuc, cumva îngropate la nivelul liniei generale de design, ușor de accesat (power, răspuns apel telefonic, reglare a volumului – mic + mare). LED-urile de notificare sunt la bază, muchia respectivă. Jack-ul de 3.5 mm și portul microUSB de 5V se află în partea spate.

Baza lui Sony SRS-X11 are un cauciuc de dimensiuni reduse ce contribuie la un grip cât de cât ok când este pus pe suprafețe plane (birou, poliță etc). Nu este rezistent la contactul cu apa, dar la cât de închegat este SRS-X11 doar o cantitate apreciabilă cred că l-ar putea strica. Fiind un produs pe care-l iei cu tine și în afara spațiului de acasă, ar fi ajutat să ofere și o certificare IP67.

Sony SRS-X11 = boxă micuță, materiale și finisare în stilul cu care Sony ne-a obișnuit, atenție maximă la detalii. Să nu uit a preciza că sunt mai multe variante de culoare: alb, negru, roșu și albastru.

Conectivitate

Sony-SRS-X11 (6)

NFC pentru telefoanele compatibile, bluetooth 3.0 cu suport pentru A2DP, AVRCP, HFP, HSP și oferă o acoperire în limita a 10 metri (emițător – receptor). Are suport și pentru jack-ul de 3.5 mm, dar un accesoriu compatibil nu găsiți în pachet. Portul microUSB l-au pus lângă jack-ul menționat + reset și buton de Add, când conectați 2 speakere SRS-X11 spre a obține un mini sistem stereo.

Nu am avut probleme în ce privește conexiunea la bluetooth, sunetul se menține la cote bune în limita a 5 – 6 – 7 metri, de la aceste distanțe spre limita de 10 metri s-ar putea să prindeți și mici întârzieri, enervante în timp, depinde și dacă vreun perete ajunge a obtura semnalul bluetooth.

Apăsați pe power și led-ul alb începe a clipi intermitent, conexiunea bluetooth a pornit. Conectați telefonul sau alt dispozitiv cu bluetooth, iar led-ul rămâne aprins alb.

Cum conectați cele două speakere?

Apăsați butonul Add pentru câteva secunde, iar toate cele trei led-uri de la bază încep a clipi, faceți la fel pe ambele boxe. Reconectați telefonul la speaker și veți vedea că la bază se aprinde și led-ul ce arată locația boxei respective (stânga sau dreapta). Și cam gata, sunetul se duce spre ambele dispozitive.

Sunet

Sony-SRS-X11 (3)

Are două moduri: Stereo și Dublu, 1 singur speaker sau 2 speakere conectate. Sony SRS-X11 dispune de două speakere de top surround cu două radiatoare pasive pentru a oferi un bass cât mai pronunțat. Livrează 10W RMS, neașteptat de mult raportat la dimensiunile cubului de 61 mm pe orice latură.

L-am folosit la școală într-o lecție ținută la cercul de geografie, iar elevii & colegii mei se uitau de unde provine sunetul, abia zăreau micuțul speaker pus lângă laptop. Nu vreau să exagerez în vreun fel, dar vă recomand să-l testați în vreun magazin ce-l are expus și 99% sunt sigur că veți confirma ceea ce am scris mai sus, 1% sunt cârcotași ce doresc sisteme de sunet de înaltă performanță.

Se aude puternic, clar, fără să distorsioneze chiar și la amplitudine maximă.

Autonomie

Din păcate nu are un LED sau o metodă prin care să arate nivelul acumulatorului. În rest, autonomia de 12 ore pe care producătorul o afirmă se atinge în utilizarea de zi cu zi, fără nicio problemă. Thumbs up și la acest capitol.

Preț

Sony SRS-X11 – 331 lei la eMAG.

Concluzii

Sony-SRS-X11 (2)

Sony SRS-X11 are un preț măricel, dar oferă calitate în audiție, autonomie, conectivitate bună și dimenisiuni minione. Îl recomand celor dornici să cumpere o boxă bluetooth ușor de strecurat în rucsac. Trebuie să precizez că SRS-X11 este capabil a prelua și apelurile telefonice, handset audio ad-hoc cu control dedicat.

PRO

  • dimensiuni compacte;
  • sunet imersiv, neașteptat de puternic pentru o boxă atât de micuță;
  • conectivitate asigurată de NFC, bluetooth 3.0 și jack de 3.5 mm;
  • autonomie mare.

CONTRA

  • nu rezistă la contactul cu apa.

Material video cu Sony SRS-X11 în tandem:

httpvh://youtu.be/p3UIoMi-n8Q

Galerie de imagini cu Sony SRS-X11;

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.