Cu produse de la Tronsmart ne-am mai întâlnit aici pe site, au mai fost boxe cu Bluetooh, dar și căști wireless. Revenim cu un produs din prima categorie, o boxă din a cărei denumire putem înțelege altceva față de ceea ce primim în realitate.
Vorbim pe larg despre asta la capitolul Design, deocamdată să vedem pricipalele caracteristici pentru boxa Tronsmart Element T6 Mini.
Specificații pentru boxa Bluetooth Tronsmart Element T6 Mini
- Putere: 15W Maxim;
- Răspuns în frecvență: 20 Hz – 16 kHz;
- Conectivitate: Bluetooth 5.0, slot card microSD, jack de 3.5 mm Aux-in, USB Type-C (pentru încărcare baterie internă);
- Microfon încorporat;
- Standard IPX6;
- Baterie: 2500 mAh;
- Dimensiuni (înălțime x diametru): 120 x 92 mm;
- Greutate: 560 grame.
Review video
Design
Am primit produsul în cutia sigilată. Pe boxă era prins de-a gata un șnur, în timp ce în pachet am mai găsit un cablu USB Type-C la USB, un cablu jack de 3.5 mm la ambele capete, un manual de utilizare și un micuț certificat de garanție.
Să vă spun de ce putem fi duși în eroare de denumirea acestei boxe. Când auzi Tronsmart Element T6 Mini te gândești automat la o boxă mică, nu? Ei bine, cu 12 centimetri înălțime și cu peste 9 cm în diametru, boxa numai mică nu este.
În fine, nici imensă nu o putem numi, dar oricum este departe de ceea mă așteptam. Mai mult, boxa cântărește un pic peste jumătate de kilogram, așa că nici aici nimic mini din partea ei.
Pe de altă parte, am fost surprins de designul plăcut și de construcția de foarte bună calitate. Tronsmart Element T6 Mini se simte solidă, fabricată cu atenție și finisată cu materiale plăcute la atingere.
Avem plastic ușor cauciucat, care aș spune că se simte mătăsos la atingere, pe partea de sus, ce coboară și pe parte. Apoi, vedem material textil ce îmbracă cea mai mare parte din circumferința boxei în formă de cilindru și bază sub formă de cerc din cauciuc. Aici ies ușor în relief trei piciorușe tot din cauciuc, ce vor să țină boxa pe loc. Nu le reușește asta mereu, la volum maxim, atunci când avem piese cu mult bass, boxa se deplasează puțin câte puțin dacă este așezată pe o suprafață ce nu oferă cea mai bună aderență în combinațe cu piciorușele de cauciuc.
Sus, cumva deasupra primului ”r” din denumirea Tronsmart există un LED de status, ce poate lumina în albastru sau roșu.
Pe zona de jos, în interiorul bazei cauciucate rotunde, se observă difuzorul pasiv ce încearcă să amplifice bass-ul generat de difuzorul activ.
Tronsmart Element T6 Mini este rezistentă la stropiri accidentale cu lichide și la praf, conform standardului IPX6. Pentru asta este neapărat nevoie să fie închis capacul de cauciuc ce acoperă zona de conectivitate.
Șnurul ce este prins de-a gata de boxă încă din cutie îți permite să o agăți undeva sau să o poți trasporta cu ajutorul lui. Trebuie să știți că dacă decideți să-l scoteți din locul lui, va fi destul de greu să-l puneți la loc.
Sunet
Începusem analiza sunetului fără să știu cât costă acestă boxă. După ce m-am interesat despre preț, am devenit mai puțin exigent.
Așadar, Tronsmart Element T6 Mini reușește să ofere un sunet decent, fără a impresiona. La mai puțin de 100 de lei nu poți avea așteptări prea mari.
Bass-ul este cel mai bun din toată ecuația sunetului. Nu credeți că este perfect, că este acela adânc pe care îl poți simți și în altă parte decât în urechi, dar este unul surprinzător de bun. Cred că ajută și radiatorul pasiv de la baza boxei.
Frecvențele medii nu sunt ideale, dar nici nu zgârie urechea. Diferențierea între spectrul jos și cel înalt al mediilor este un pic cam… inexistentă, așa că fidelitatea are ceva de suferit aici.
Nici pe înalte nu stăm cu adevărat bine, dar, iarăși, nici nu poți cere prea mult. Înaltele sunt acolo, dar nu le pot aprecia cu adevărat.
Una peste alta, repet, sunetul la modul general este cel puțin satisfăcător de la o boxă care costă mai puțin de 100 de lei.
Volumul maxim este chiar bun, suficient de ridicat cât să facă față fără nici cea mai mică problemă chiar și într-o cameră de dimensiuni medii (18 – 20 mp). Din păcate, calitatea are de suferit deja de pe la peste 70% din putere, pentru cam mai sus de 85% sunetul să devină din ce în ce mai prost.
Tronsmart Element T6 Mini se laudă prin specificații că produce sunet la 360 de grade. Sigur că poate face asta mulțumită formei cilindrice și a poziționării difuzorului în sus. Da, ar fi putut dezamăgi aici, dar nu o face deloc, indiferent de direcția în care afli față de boxă, sunetul are fix aceeași calitate și intensitate.
Pe partea superioară a boxei, sub zona de butoane, este amplasat și un microfon. Acesta permite conversații telefonice prin boxă, dar poate prelua și comenzi către asistenții Google, Siri sau chiar Cortana.
Microfonul este suficient de sensibil spre a prelua vocea corect chiar și de la mai bine de 3 – 4 metri distanță, fiind totuși nevoie să ridici glasul dacă există ceva zgomote de fond mai intense.
Conectivitate
Tronsmart Element T6 Mini aduce aici mai mult decât mă așteptam de la o boxă din această zonă de preț. Avem Bluetooth în versiune 5.0, ce poate meține conexiunea stabilă pentru până la circa 30 de metri în câmp deschis. Există suport A2DP, AVRCP și HFP, dar nu găsim conexiune NFC. Pentru cât costă boxa, pot să iert acest neajuns.
Pe de altă parte, nu am cum să nu apreciez existența unui slot de card microSD de pe care boxa poate reda muzică fără a mai fi nevoie de un alt dispozitiv. În aceeași notă, îmi place că în zona de conectivitate din spatele căpăcelului de cauciuc vedem și un jack de 3.5 mm cu rol de intrare AUX, dar și portul USB Type-C, necesar atunci când bateria trebuie încărcată.
Tot aici o să menționez și posibilitatea de a conecta două boxe Tronsmart Element T6 Mini în sistem true wireless stereo. Fără a implica fire, te poți alege cu sunet stereo, în care una dintre boxe să reprezinte difuzorul stâng, cealaltă pe cel drept. Foarte bine pentru acest preț.
Autonomie
Cu o baterie de 2500 mAh și o putere maximă de 15W, Tronsmart Element T6 Mini promite până la 24 de ore de redare continuă la un volum de 50%.
După ce am început să testez autonomia, aș fi putut crede că Tronsmart Element T6 Mini este prea departe de adevăr cu cele până la 24 de ore. După prima oră de audiție la jumătate din volumul maxim, indicatoul de baterie ce apărea pe smartphone-ul conectat mai arăta doar 80%. Am continuat testul, pentru ca după 2 ore acumulatorul să fie la 90%. A rămas la fel până după 3 ore, pentru ca după 4 ore să revină la a arăta 80%. Am mai ascultat muzică puțin și procentul din baterie a rămas tot la 80%.
Asta înseamn că Tronsmart Element T6 Mini se poate duce către circa 20 de ore cu volumul ținut undeva pe la jumătate, deci destul de aproapre de specificațiile oficiale.
Preț
Boxa Bluetooth Tronsmart Element T6 Mini – aproximativ 90 de lei pe geekbuying.com. Cu livrare din depozitul european, ce costă undeva la 23 de lei prin GLS Express, poți avea acestă boxă direct acasă, fără a ajunge la poșta vamală și fără plata altor taxe. Astfel, costul final ajunge la circa 115 lei.
Concluzii
Tronsmart Element T6 Mini nu este boxa pe care să o pot recomanda fără rezerve în zona asta de preț, dar nici nu cred că este o alegere tocmai rea. Propune un volum maxim înalt, un sunet ce pune accent pe bass și o conectivitate bună, cu posibilitate de a conecta două boxe în sistem true wireless stereo. Este solid construită și are rating IPX6, iar autonomia este ridicată.
Pe de altă parte, dimensiunile și greutatea nu au nicio treabă cu termenul Mini din denumirea produsului.
Principalele puncte pro și contra pentru boxa Bluetooth Tronsmart Element T6 Mini:
PRO
- construcție solidă, rating IPX6;
- conectivitate bună, cu Bluetooth 5.0, posibilitate de conectare în sistem true wireless stereo, slot de card microSD, jack de 3.5 mm și port USB Type-C;
- autonomie ridicată
- sunetul chiar se propagă la 360 de grade, iar volumul maxim este mai înalt decât te aștepți.
CONTRA
- termenul Mini din denumirea produsului induce în eroare, boxa nu este tocmai mică și nici ușoară nu este;
- calitatea sunetului nu este cea mai bună, iar de la un volum de peste 70% devine din ce în ce mai slabă.